ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Test de vedere care identifica Alzheimerul in primele stadii - articole medicale

Test de vedere care identifica Alzheimerul in primele stadiiOamenii de stiinta inca se afla in cautarea unor metode de diagnosticare a Alzheimerului in stadii incipiente, iar o metoda ce pare promitatoare este un test care are in centru, in mod surprinzator, ochii.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Lancaster, impreuna cu cei de la Royal Preston Hospital, au descoperit ca un test simplu, in care se cere subiectilor sa urmareasa o lumina de pe ecran, iar la momente indicate acestia sa priveasca in cu totul alta directie, poate da dureri de cap persoanelor in cazul carora dementa e pe cale sa se instaleze sau deja isi face simtita prezenta, relateaza Gizmag.

La studiul realizat recent au luat parte 19 pacienti cu Alzheimer, 25 cu Parkinson, 17 persoane varstnice si 18 tineri sanatosi. S-a observat ca subiectii suferind de Alzheimer nu au avut nicio problema in a urmari lumina de pe ecran, insa li s-a parut dificil sa nu o mai urmareasca atunci cand li s-a cerut asta. Acestia au facut geseli de 10 ori mai mult decat restul participantilor la studiu.

Testul de fata ar putea fi folosit in scurt timp la diagnosticarea acestui tip de dementa. Metodele utilizate in prezent sunt teste neuropsihologice complexe, care testeaza abilitatea de a intelege anumite instructiuni, problemele de concentrare, lipsa atentiei si motivatia. Insa testul de fata, care arata cum creierul controleaza miscarile ochilor, testeaza tocmai mare parte din aceste aspecte.

Statisticile arata ca 35 de milioane de oameni din lume sufera de Alzheimer, aceasta fiind a cincea cauza de deces in cazul persoanelor de peste 65 de ani. Pana ce apar primele simptome poate dura ani, asa ca diagnosticarea timpurie este cruciala pentru tinerea sub control a bolii.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/alzheimer/test-de-vedere-care-identifica-alzheimerul-in-primele-stadii-1189535




Test de vedere care identifica Alzheimerul in primele stadii - articole medicale - startsanatate