ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Tigarile si efectul mortal asupra copiilor - articole medicale

Tigarile si efectul mortal asupra copiilorParintii fumatori ar trebui sa fie mai atenti atunci cand sunt in preajma copiilor. Problemele sunt mai grave decat se credea, sustin specialistii in domeniu.

Fumatul pasiv este un risc major mai ales pentru copii. Urmarea poate fi una grava, adica o boala foarte grava precum cancerul. Copiii, in plus, prezinta o probabilitate mai mare de a prezenta sindromul mortii subite a sugarului, scrie afectiuni pe care ei le pot face sunt: infectii respiratorii acute, infectii la nivelul urechilor, atacuri de astm, bronsita, tuse, pneumonie si o dezvoltare lenta a plamanilor. Studiul a fost facut de specialistii de la un centru specializat american, implicand 496 de bebelusi a caror varsta medie a fost de 2,4 ani.

Cand au fost intrebati in legatura cu fumatul pasiv al copiilor lor, doar 13% din parinti au recunoscut ca isi expun urmasii unui astfel de risc. Expertii au descoperit prezenta cotininei, un metabolit al nicotinei, in corpul a 55% dintre copiii supusi studiului. Riscul de a avea in corp aceasta substanta este mai mare in cazul fetelor, desi sexul copilului nu este un indicator relevant in aceasta privinta.

S-a mai constatat, de exemplu, ca exista o diferenta si in functie de originea copilului. Cei de culoare au avut un nivel mai ridicat de cotinina in corp, spre deosebire de cei din America de Sud. Articolul a fost publicat in numarul din mai al revistei "Archives of Pediatrics&Adolescent Medicine".


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/fumat/tigarile-si-efectul-mortal-asupra-copiilor-1174179




Tigarile si efectul mortal asupra copiilor - articole medicale - startsanatate