ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Top 10 suplimente alimentare pentru barbati - articole medicale

Top 10 suplimente alimentare pentru barbatiSuplimentele alimentare ne ajuta sa prevenim sau sa amelioram anumite afectiuni. Uneori, femeile si barbatii se confrunta cu probleme diferite, care necesita o alta abordare si suplimente alimentare diferite.

Tocmai de aceea, prostata

Studiile in domeniu au aratat ca barbatii cu un nivel mare de bor sunt cu 65% mai putin susceptibili de a se imbolnavi de cancer de prostata la un moment dat. Pe langa eficienta in cazul afectiunilor prostatei, borul imbunatateste memoria si concentrarea.

Ia suplimente alimentare cu bor sau mananca alimente bogate in aceasta substanta (migdale, stafide), doza recomandata zilnica fiind de 3 mg.

2. Calciu pentru sistemul osos si pentru a slabi mai usor

Suplimentele din calciu ii ajuta pe barbati sa piarda mai usor kilogramele in plus si sa isi pastreze sanatatea sistemului osos.

Doza recomandata barbatilor este de aproximativ 1000 - 1200 mg de calciu pe zi. Pentru a maximiza absorbia calciului, administreaza jumatate din doza dimineata, jumatate seara. Tine minte ca o doza mai mare de 2500 mg pe zi poate duce la anumite reactii adverse.

3. Crom pentru prevenirea diabetului

In general, cromul este un supliment eficient pentru musculatura. Daca esti supraponderal sau diabetul este o afectiune des intalnita in familia ta, e clar ca acest supliment alimentar devine o necesitate. Cromul tine sub control nivelul zaharului din sange, imbunatatind sensibilitatea organismului la insulina.

Doza recomandata este 35 mcg pe zi, insa daca esti deja diabetic, intreaba-ti doctorul care este doza potrivita pentru tine.

4. Coenzima Q10 pentru mai multa energie

Organismul nostru produce in mod natural coenzima Q10. Dupa o anumita varsta, insa, aceasta productie scade, tocmai de aceea este nevoie de administrarea unor suplimente alimentare. Coenzima Q10 previne aparitia cancerului, a bolii Parkinson sau Huntington, reduce riscurile aparitiei bolilor cardiace si intarzie procesele de imbatranire.

Doza zilnica este de 100 mg pe zi, doza gasita doar in suplimente speciale cu coenzima Q10, nu in alimente sau multivitamine.

5. Creatina pentru o memorie mai buna si pentru imbunatatirea sistemului muscular

Studii realizate la Colegiul Medical din Wisconsin au aratat ca barbatii care au luat creatina timp de 2-3 luni si-au imbunatatit substantial performantele sportive. Ba mai mult, cercetatorii australieni sustin ca acelasi amino-acid contribuie si la imbunatatirea memoriei si a inteligentei.

Ar fi bine sa iei 5g de creatina pe zi, amestecata intr-un shake de proteine pentru a-i maximiza efectul.

6. Acid folic pentru prevenirea bolii Alzheimer

Acidul folic contribuie la reducerea nivelurilor de homocisteina, un aminoacid care creste riscul aparitiei cheagurilor de sange. Nivelurile mari de homocisteina sunt asociate deseori si cu simptome timpurii ale bolii Alzheimer, dementa sau pierderi de memorie.

De altfel, cercetatorii din Suedia au ajuns la concluzia ca pacientii cu aceasta boala sunt mai susceptibili de a prezenta deficiente de acid folic. Ba mai mult, acidul folic previne infundarea arterelor si imbunatateste fluxul sanguin catre creier.

Doza recomandata este de 500 mcg pe zi, pe care sa o asiguri atat din suplimente, cat si din alimente precum fasole, cereale sau citrice.

7. Glucozamina pentru articulatii

Suplimentele cu glucozamina sunt facute din cochilii de crab si homar si ajuta foarte mult sistemul osos si articulatiile. Intr-un studiu desfasurat pe parcursul a trei ani, pacientilor cu probleme de articulatii le-a fost administrata glucozamina. Durerea si rigiditatea de la nivelul articulatiilor au scazut cu pana la 25%, micsorandu-se si riscul progresiei osteoartritei la genunchi.

Doza zilnica recomandata este de 1500 mg.

8. Acizii grasi Omega 3 pentru protectia inimii

Acizii grasi Omega 3 scad tensiunea arteriala, regleaza nivelul trigliceridelor, dar si pulsul. De asemenea, sunt foarte importanti pentru ca reduc riscul formarii cheagurilor de sange si al blocarii arterelor. Studiile in domeniu au aratat ca barbatii cu cele mai mari niveluri de Omega 3 in corp prezentau cel mai scazut risc de a fi afectati de bolile de inima.

Asadar, ia 1000 mg pe zi daca esti sanatos, sau intre 2000 - 4000 mg pe zi daca ai deja probleme cu inima.

9. Seleniu pentru a lupta cu cancerul

Se pare ca seleniul este cel mai important supliment alimentar in acest sens, deoarece forteaza celulele canceroase sa se autodistruga. Pana acum, cercetarile au demonstrat ca un nivel mare de seleniu a fost inregistrat in randul celor cu un risc scazut de cancer de prostata, colon sau plamani.

Doza recomandata este de 200 mcg pe zi, insa poti creste aceasta cantitate daca esti bolnav.

10. Vitamina E contra imbatranirii

Unul dintre cei mai eficienti antioxidanti, Vitamina E, incetineste procesele specifice imbatranirii. In plus, este extrem de eficient si in cazul unor afectiuni oculare, cardiace, cancer sau chiar boala Alzheimer. Administreaza pana la 400 IU pe zi, din suplimente, dar si din alimentatie.

Specialistii recomanda sa cumparam vitamina E naturala (d-alfa tocoferol), intrucat cea sintetica (dl-alfa tocoferol) este mai greu suportata de catre organism.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/top-10-suplimente-alimentare-pentru-barbati-1195758




Top 10 suplimente alimentare pentru barbati - articole medicale - startsanatate