ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Top 7 probleme de sanatate ale epocii vitezei - articole medicale

Top 7 probleme de sanatate ale epocii vitezeiRitmul ametitor al vietii de zi cu zi, termenele limita stresante, tehnologiile moderne invazive, automatizarea tututor lucrurilor sunt doar cateva dintre cauzele aparitiei afectiunilor moderne ale societatii in secolul vitezei.

Howstuffworks.com a alcatuit un top al celor mai frecvente afectiuni ale prezentului, care au drept cauze progresul societatii, ritmul si facilitatile impuse de ea.

Dereglarile de vedere cauzate de lucrul in fata calculatorului sunt din ce in ce mai frecvente. Lipsa pauzelor scurte la un interval de o ora, folosirea de computere vechi, care solicita suplimentar vederea sunt cauze ale aparitiei acestor dereglari.

Specialistii recomanda persoanelor care lucreaza multe ore in fata calculatorului sa faca o pauza de zece minute in fiecare ora, sa isi aseze monitorul la nivelul vederii si la o distanta de minimum 25 de centimetri de ochi.

Folosirea de mp3 playere sau ipod-uri pentru un timp indelungat, la un volum ridicat, sunt principalele cauze ale aparitiei problemelor de auz, o alta afectiune din ce in ce mai frecventa in secolul vitezei.

Adolescentii sunt predispusi acestei afectiuni, iar specialistii recomanda limitarea folosirii acestor dispozitive la maxim o ora pe zi. Mai mult, reducerea volumului la care asculti muzica este o alta masura pentru preintampinarea problemelor grave de auz care pot aparea.

Formarea de cheaguri de sange in special in zona picioarelor este o alta afectiune cauzata de sedentarism.

Se manifesta prin dureri de articulatii, in special atunci cand incerci sa te ridici. Specialistii recomanda miscarea chiar si daca munca ta nu implica acest lucru. Poti chiar in pauza de masa sa incerci sa te ridici pe varfuri de cateva ori, iar plimbarea de zece minute este absolut obligatorie.

Anxietatea este o afectiune comuna in randul tinerilor. Termenele limita presante si stresul sunt principalele cauze ale aparitiei starilor de anxietate si atacurilor de panica, care pot conduce chiar la aparitia bolilor cardiovasculare sau producerea infarctului.

Ortorexia nervoasa este din ce in ce mai frecventa in randul adolescentilor. Este afectiunea caracterizata prin obsesia pentru alimentatia sanatoasa, impinsa la extrem, pana la infometare sau decizii alimentare gresite si daunatoare pe termen lung.

Preocuparea obsesiva pentru confortul si siguranta spatiului locativ sau al biroului poate conduce la dereglari psihice grave. Astfel, persoanele predispuse acestei afectiuni sunt in permanenta nemultumite de birou sau de casa, fie pentru ca nu exista o ventilatie corespunzatoare sau lumina suficienta. Mai mult, exista persoane care nu aerisesc pentru a nu raci sau nu permit luminii sa patrunda in camera pentru a nu-si strica vederea.

Psihologii americani sunt de parere ca aceste manifestari sunt proprii unei dereglari psihice, manifestata prin migrene puternice, stari de iritatie, piele uscata si deshidratata, oboseala avansata si ameteli.

Deteriorarea relatiilor sociale din cauza starilor avansate de nervozitate si lipsa comunicarii directe este o alta dereglare comportamentala specifica secolului vitezei. Lipsa interactiunii directe cu prietenii, tensiunile si starile de nervozitate sunt prinicpalele cauze ale deteriorarii relatiilor sociale, din ce in ce mai frecvente in randul tinerilor.

Persoanele care sufera aceste afectiuni psihice au frica de a se confrunta direct cu prietenii lor, sunt in permanenta jenati de ceea ce fac si ceea ce sunt, iar repercursiunile sunt izolarea si depresia.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/03-19-2010/top-7-probleme-de-sanatate-ale-epocii-vitezei-1003507




Top 7 probleme de sanatate ale epocii vitezei - articole medicale - startsanatate