ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Totul despre remediile homeopate - articole medicale

Totul despre remediile homeopateHomeopatia este metoda naturala de vindecare, in care tratamentul are la baza substanta care a provocat aparitia afectiunii la omul sanatos. Specialistii cred ca ceea ce ne-a imbolnavit ne poate vindeca, daca remediul se prepara si se administreaza corect.

Aceste tratamente sunt realizate din plante, minerale, substante de origine animala si nicio substanta chimica sau sintetica. Remediile homeopate trateaza inclusiv cancerul sau bolile cardiovasculare, iar cele usoare sunt perfecte in cazul racelilor, alergiilor, astmului sau artritei, informeaza ehow.come.

Diferenta intre remediile traditionale si cele homeopate este ca, prin acest tratament, afectiunea se trateaza pe fond si nu punctual.

Specialistii in homeopatie recomanda remediile in functie de istoricul de boala al pacientului, stadiul psihic si afectiv la care el se afla la momentul tratamentului. De regula, homeopatia este complementara masajului de recuperare, acupuncturii sau chiropracticii.

Cele patru principii ale homeopatiei au ramas neschimbate de mai bine de 200 de ani. Primul si cel mai important este ca ceea ce ne imbolnaveste ne poate trata. De altfel, cuvantul homeopatie deriva din grecescul homeo (similar) si pathos (afectiune).

Simptomele oricarei boli sunt comune tuturor persoanelor, dar exista cateva efecte care sunt proprii unui anumit tip de metabolism. Tocmai de aceea tratamentul este individualizat, pentru a fi pe deplin eficient.

Un al doilea principiu este cel al singularitatii. Specialistii recomanda ca in timpul tratamentului homeopat, niciun altul traditional sa nu fie urmat.

Specialistii in homeopatie merg pe principiul dozei minime. Astfel, contrar medicinei traditionale, tratamentul de soc nu exista. In prima faza, dozele administrate sunt foarte mici si ele cresc progresiv.

In acest fel, efectele adverse sunt complet indepartate, iar beneficiile sunt multiple, obtinute in timp. Mai mult, continuarea tratamentului depinde de raspunsul organismului si tocmai de aceea dozajul este diferit de la o persoana la cealalta.

Un ultim principiu al homeopatiei este procesul de diluare pana la obtinerea unei substante active foarte puternice, complet eficiente.

Cateva remedii homeopate

Ceaiul verde are numeroase intrebuintari. Ca remediu homeopat insa, el se administreaza progresiv. Substantele active sunt fenolii continuti de ceaiul verde.

Tratamentul se obtine prin fierberea la abur a frunzelor proaspete ale plantei, pentru obtinerea unei esente eficiente impotriva cancerului la plaman, stomac si pancreas. Actioneaza pentru scaderea colesterolului si este aliatul sanatatii orale si a arderii grasimilor.

Regleaza tensiunea arteriala si nivelul insulinei si tocmai de aceea poate fi folosit in afectiunile cardiovasculare si diabet.

Pentru tratarea obezitatii, phytolacca berry si natrium phosphoricum sunt doua remedii pe baza de sodiu, eficiente in astfel de cazuri.

Tratamentul homeopat cu gentiana este perfect pentru indepartarea starilor de anxietate si stres. Aseaza planta proaspata in apa de rau si pastreaza remediul la soare o zi intreaga. Seara poti consuma apa in care planta si-a lasat esenta, iar remediul astfel obtinut indeparteaza starile tale anxioase.

Toate plantele folosite de medicina naturista pot face parte din tratamentele homeopate. Prepararea lor insa este diferita si realizata de catre specialisti, respectand exact simtomele proprii inregistrate de fiecare pacient.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-31-2009/totul-despre-remediile-homeopate-937794




Totul despre remediile homeopate - articole medicale - startsanatate