ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Tratarea temperaturii, la copii, ar putea intarzia vindecarea - articole medicale

Tratarea temperaturii, la copii, ar putea intarzia vindecareaMai ales in sezonul rece, parintii se grabesc sa administreze copiilor medicamente, la primul semn de boala, mai ales in caz de febra. Insa unii oameni de stiinta sunt de parere ca n-ar trebui procedat in acest fel, pentru ca, in realitate, aceste medicamente intarzie vindecarea.

Oamenii de stiinta britanici vorbesc deja de fenomenul "fobia febrei", fiind de parere ca administratrea pastilelor este prea grabita, relateaza Daily Mail.

Mai mult, unii sunt de parere ca medicamentele nu ar trebui deloc administrate in caz de temperatura ridicata. Explicatia lor este simpla: temperatura ridicata ajuta la exterminarea bacteriilor care cauzeaza boala.

Cercetatorii de la Great Ormond Street Hospital for Children din Marea Britanie au demonstrat, in cadrul unor teste de laborator, ca bacteriile vinovate de meningita, racite la 37 de grade Celsius, se dezvolta mai repede decat cele tinute la 40 de grade Celsius.

"Temperatura joaca un rol important in dezvoltarea acestui tip de bacterii, mai ales in stadiul incipient al bolii, au concluzionat ei.

Alte studii au aratat ca intre 20 si 50% dintre parinti dau copiilor doze prea mari de paracetamol si ibuprofen. Se recomanda ca doar atunci cand febra e asociata de extremitati raci, gat dureros, dificultati de respiratie, sa fie luate masuri, in sensul unei vizite la medic. Majoritatea starilor febrile sunt cauzate de infectii virale si dispar in decurs de cateva zile.

De altfel, Dr Anthony Harnden, de la Universitatea Oxford, atrage atentia ca "febra este un simptom si nu un diagnostic". Medicamentele nu fac decat sa ajute copilul sa se simta mai confortabil, explica el.

Temperatura crescuta este o cale prin care organismul lupta cu infectiile si exista dovezi ca poate fi chiar benefica.

In cadrul unui alt studiu in care voluntarii erau pacienti bolnavi de malarie, s-a aratat ca pacientilor care li se administrase paracetamol le-a luat cu 16 ore mai mult sa scape de parazitii din corp decat celor care li se daduse doar chinina.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-26-2010/tratarea-temperaturii-la-copii-ar-putea-intarzia-vindecarea-990447




Tratarea temperaturii, la copii, ar putea intarzia vindecarea - articole medicale - startsanatate