ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Un dulce de weekend: Alivenci, placinta cu malai - articole medicale

Un dulce de weekend: Alivenci, placinta cu malaiAlivencile sunt o reteta veche. Nu stiu daca pur romaneasca sau cu influente turcesti, dar cu certitudine este o reteta veche, speciala si foarte gustoasa.

Se face usor, desi are nevoie de ceva mai multe ingrediente, unele nu tocmai obisnuite pentru o prajitura. Pentru o tava clasica de aragaz, ai nevoie de un litru de lapte, malai cat pentru o mamaliguta moale (circa 300-350 de grame), cinci linguri cu miere (mierea se poate inlocui cu vreo 6-7 linguri de zahar), 6-7 oua, 100 de grame de unt, 500 de grame de smantana, 500 de grame de branza dulce de vaci, vanilie, coaja de lamaie.

Pune laptele la fiert, adauga untul si coaja de lamaie sau vanilia. Lasa sa dea in clocot. Adauga malaiul si amesteca pana se umfla si se formeaza terciul. Lasa la racit.

Incearca si ciocolata de casa

In timpul acesta amesteca galbenusurile cu miere, adauga branza de vaci si smantana. Adauga amestecul in teciul cu malai (nu-ti face griji pentru ca este moale pentru ca se intareste la copt). La final incorporeaza albusurile batute spuma. Pune totul intr-o tava unsa cu unt si da la cuptor, bine incins in prealabil, circa o ora. Taie in bucati mari si serveste cu dulceata si smantana, cat sunt inca caldute.

Poti face si o varinata sarata, cu telemea in loc de branza de vaci. Nu mai pui miere, pui un praf de sare in terciul de malai si adaugi in compozitie marar proaspat. Serveste alivencile sarate simple sau cu iaurt. Merg perfect cu mancare de varza si cu lapte batut rece.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/dulciuri/un-dulce-de-weekend-alivenci-placinta-cu-malai-1186198




Un dulce de weekend: Alivenci, placinta cu malai - articole medicale - startsanatate