ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Un dulce de weekend: Tort simplu de ciocolata - articole medicale

Un dulce de weekend: Tort simplu de ciocolataTortul este o prajitura speciala. Ramane intre noi faptul ca prepararea este simpla, iar ingredientele banale, in conditiile in care rezultatul este si frumos si gustos.

Ca sa faci tortul simplu de ciocolata ai nevoie de 150 mililitri de ulei de floarea soarelui, 100 de grame de ciocolata neagra, 200 de grame de faina, 200 de grame de zahar, sase linguri de pudra de cacao, 100 de grame de smantana, doua oua mari, esenta de vanilie, o lingura de cafea instant, dizolvata intr-o lingura de apa fierbinte, cateva patratele de ciocolata amaruie pentru decor.

Pentru glazura ai nevoie de 100 de grame de unt 85 de grame de zahar, 75 de grame de cacao, 1-2 linguri de lapte.

Pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili, cu diametrul de 23 de centimetri. Unge tava si imbrac-o cu pergament pentru copt. Incinge cuptorul la 140C. Amesteca uleiul cu ciocolata rupta in bucatele si incalzeste amestecul pana ce se topeste ciocolata. Amesteca si lasa sa se raceasca.

Pune pe rand in amestecul de ulei si ciocolata, zaharul, smantana, ouale pe rand si cafeaua dizolvata, apoi esenta de vanilie. Omogenizeaza totul bine cu mixerul. Adauga faina, combinata bine in prealabil, cu cacao si amesteca pana ce aluatul devine uniform.

Toarna aluatul in forma pregatita si coace tortul timp de 50 de minute - o ora pana creste putin si devine elastic la atingere. Cand este gata, se scoate din tava si sa lasa pe un platou sa se raceasca complet. Blatul este umed si pufos, asa ca nu trebuie insiropat. Dar daca vrei o poti face. Foloseste un sirop simplu sau unul preparat cu putin suc si coaja de portocala.

Incearca si checul englezesc cu mere

Pentru glazura, bate intr-un castron untul moale, impreuna cu zaharul, pana devine spumos. Adauga cacaoa si laptele, si bate pana devine cremos. Cand blatul este bine racit, intinde glazura si rade ciocolata.

Lasa-l la rece pentru o ora-doua apoi poate fi taiat. Este delicios.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/retete-dietetice/un-dulce-de-weekend-tort-simplu-de-ciocolata-1179998




Un dulce de weekend: Tort simplu de ciocolata - articole medicale - startsanatate