ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Vaccin pentru dependentii de cocaina - articole medicale

Vaccin pentru dependentii de cocainaUn vaccin experimental impotriva dependentei de cocaina ar putea fi folosit in curand la scara mare, anunta cercetatorii americani.

Pana atunci, insa, mai trebuie puse la punct unele aspecte, relateaza The Telegraph, anuntand ca in cadrul unor teste care s-au desfasurat in SUA, pe 115 dependenti de cocaina, impartiti in doua grupuri, unul dintre ele beneficiind de vaccin, doar mai putin de jumatate au reactionat pozitiv.

Practic, vaccinul ajuta organismul sa secrete niste anticorpi care nu lasa drogul sa ajute la creier. Dintre cei care au fost vaccinati, doar 38% au dezvoltat acesti anticorpi. Dintre acestia, 53% nu au mai consumat droguri, dar doar pe o durata de doua luni, fiind nevoie de un nou vaccin dupa aceasta perioada de timp. Testele s-au intins pe o perioada de 24 de saptamani.

In grupul celalalt, caruia i se administrase o substanta placebo, proportia celor care au dezvoltat in mod natural anticorpi a fost de 23%.

Efectele secundare ale vaccinului au fost slabe sau moderate, cel mai frecvent intalnindu-se intarirea pielii la nivel local, exact unde fusesera injectati, a explicat Dr Bridget Martell, din cadrul Scolii de Medicina a Universitatii Yale, in New Haven, Connecticut.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-06-2009/vaccin-pentru-dependentii-de-cocaina-909270




Vaccin pentru dependentii de cocaina - articole medicale - startsanatate