ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Vinul rosu, elixirul pentru un organism sanatos - articole medicale

Vinul rosu, elixirul pentru un organism sanatosConsumat cu moderatie, vinul rosu poate fi elixirul tineretii. Bautura veche de mii de ani lupta impotriva cancerului si protejeaza organismul de bolile cardiovasculare.

Numeroase studii epidemiologice efectuate in ultimii 35 ani in tarile industrializate au confirmat faptul ca populatiile consumatoare de vin au o rata scazuta de mortalitate provocata de bolile cardiovasculare.

Unele studii sugereaza ca vinul ar putea scadea cu 40% riscul de infarct miocardic si 25% riscul de tromboza vasculara cerebrala, conform Femme Actuelle.

Vinul are proprietati vasodilatatoare puternice, ceea ce inseamna ca ajuta la crestea diametrului vaselor de sange. Putem atribui aspectul de protectie impotriva bolilor cardiovasclare vinului cu resveratrolul, un polifenol gasit in primul rand in vinul rosu. Polifenolii sunt antioxidanti prezenti in coaja de struguri si reduce, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cu 40% riscul de accidente cardiovasculare.

Vinul rosu poate reduce riscul de cancer pulmonar, potrivit unui raport publicat intr-un jurnal al Asociatiei Americane pentru Cancer. Resveratrolul este ingredientul gasit in vinul rosu, care reduce acest riscurile.

Studiul a fost efectuat pe 84.170 de oameni in varsta de 45 - 69 de ani, din care 210 au avut cancer. Cercetatorii au masurat efectul berii, vinului rosu, vinului alb si bauturile spirtoase, in vederea depistarii riscului de cancer pulmonar. In medie, fiecare pahar de vin rosu consumat pe luna, ar reduce riscul de cancer pulmonar de 2%.

Reducerea riscului a fost mai semnificativa in randul fumatorilor care beau unul sau doua pahare de vin rosu pe zi. riscul fiind mai redus cu 60%.

Vinul ajuta de asemenea problemele de memorie. Conform unui studiu italian desfasurat pe trei ani si jumatate, pe 1.556 in varsta, riscul de Alzheimer a fost mai mic cu 85% printre cei care beau un pahar de vin pe zi, comparativ cu cei care nu beau.

Un alt studiu realizat de cercetatorii din Olanda, in 2007, vinul mareste speranta de viata. Persoanele care beau un pahar de vin pe zi au o speranta de viata mai mare cu 3,8 ani, comparativ cu cei care nu beau.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-27-2009/vinul-rosu-elixirul-pentru-un-organism-sanatos-961366




Vinul rosu, elixirul pentru un organism sanatos - articole medicale - startsanatate