ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Vitamina D poate atenua durerile musculare - articole medicale

Vitamina D poate atenua durerile musculareVitamina D, vitamina "soarelui", are un rol esential in mentinerea sanatatii oaselor, dar si in protectia impotriva cancerului. Cercetatorii au descoperit ca aceasta poate proteja si persoanele care sufera de dureri musculare.

Vitamina D este produsa in cantitati mari de organism in momentul in care ne expunem la soare. Studiile arata ca la persoanele care sufera de dureri musculare s-a constatat si un nivel scazut de vitamina D. Nu se stie inca daca asta se datoreaza faptului ca stau prea putin timp la soare sau daca deficienta de vitamina D cauzeaza durerile, relateaza Health.com.

Un studiu a aratat ca pacientii care sufereau de dureri musculare si aveau si deficienta de vitamina D luau de doua ori mai multe analgezice decat cei care nu aveau o asemenea deficienta.

Cercetatorii subliniaza ca este posibil ca persoanele care sufera de dureri musculare sa fie inactive si sa petreaca prea putin timp la soare. Expertii cred ca suplimentele de vitamina D, luate in special iarna, cand soarele nu ne poate ajuta, au mari beneficii.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/03-14-2010/vitamina-d-poate-atenua-durerile-musculare-1002196




Vitamina D poate atenua durerile musculare - articole medicale - startsanatate