ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de termeni medicali online

Cauta termeni medicali alfabetic:

HERNIE DISCALA < Termeni medicali care incep cu litera h < Dictionar medical
Hernia discala reprezinta o proeminare a discului intervertebral in afara limitelor sale normale.
Hernia discala survine de cele mai multe ori intre 20 si 30 ani.
Priveste discul intervertebral care este constituit din doua parti: un nucleu gelatinos central si un inel de fibre periferice care leaga cele doua vertebre una de alta. Daca inelul este fisurat, nucleul trece spre exterior dand nastere unei proeminente in afara coloanei vertebrale si comprimand de cele mai multe ori o radacina nervoasa, chiar maduva spinarii.
Herniile survin de cele mai multe ori la nivel lombar si afecteaza mai rar vertebrele cervicale.
Cauza distrugerii discului poate fi un surmenaj moderat, dar repetat, sau ridicarea unei greutati mari, chiar o torsionare brusca a trunchiului.
O hernie discala se manifesta printr-o durere acuta si o redoare a coloanei vertebrale. Compresia unei radacini nervoase provoaca o nevralgie asociata cu furnicaturi, chiar cu o paralizie. Compresia maduvei spinarii provoaca paralizii ale membrelor. Herniile lombare antreneaza uneori o paralizie a sfincterelor.
Tratamentul vizeaza mai intai de toate atenuarea durerilor vertebrale si nevralgiile: odihna la pat, analgezice si antiinflamatoare nesteroidiene, la nevoie infiltratii peridurale cu corticosteroizi. Pentru a diminua durerile persistente si pentru a limita resutele, se pot prescrie masaje, sedinte de kineziterapie si purtatul unui lombostat sau a unui colier cervical.
In caz de esec, se recurge la chimionucleoliza, chiar la chirurgie. Paraliziile si, in mod particular, compresiile maduvei impun un tratament chirurgical de urgenta.

hernie discala - Termeni medicali care incep cu litera h - dictionar medical - startsanatate