ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de termeni medicali online

Cauta termeni medicali alfabetic:

HIPOTENSIUNE ARTERIALA < Termeni medicali care incep cu litera h < Dictionar medical
afectiune caracterizata prin scaderea tensiunii arteriale sub valorile normale. Apare dupa pierderi de cantitati mari de lichide (de exemplu, în diaree, arsuri sau varsaturi) sau dupa hemoragii importante de cauze diferite. Alte cauze includ infarctul de miocard, embolia pulmonara, infectiile severe, reactiile alergice, aritmiile, afectiunile abdominale acute (de exemplu, pancreatitele), boala Addison si unele medicamente (de exemplu, doze crescute de medicamente antihipertensive).
Unele persoane prezinta o scadere a tensiunii arteriale cand se ridica brusc din pozitia orizontala (hipotensiune ortostatica).
O hipotensiune arteriala temporara poate duce la sincopa. Pacientul îsi simte capul usor, transpira si îsi poate pierde cunostinta. în cazurile de insuficienta circulatorie severa (socul cardiogen) pot aparea, alaturi de hipotensiunea arteriala, puls rapid si supresia productiei de urina. Pacientul este culcat la orizontala, cu picioarele ridicate si i se administreaza oxigen. Se administreaza lichide si sange (daca este nevoie) prin perfuzie. Se impune tratamentul specific al cauzei subiacente (de exemplu, corticosteroizi în boala Addison)

hipotensiune arteriala - Termeni medicali care incep cu litera h - dictionar medical - startsanatate