ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de termeni medicali online

Cauta termeni medicali alfabetic:

LOMBALGIE < Termeni medicali care incep cu litera l < Dictionar medical
Lombalgia reprezinta o durere a regiunii lombare.
Limbajul medical rezerva termenul lombalgie durerilor regiunii axate pe cele cinci vertebre lombare. Deasupra acestora se vorbeste de dorsalgie; dedesubtul lor, de dureri fesiere sau sacrale.
O lombalgie poate fi cauzata de leziuni ale rachisului sau de afectiuni care ating viscerele regiunii lombare.
Lombalgiile rahidiene sunt de origine inflamatorie sau mecanica:
- lombalgiile inflamatorii pot fi puse pe seama unei inflamatii a unei vertebre si a discurilor intervertebrale vecine sau unei tasari vertebrale; la un subiect tanar, unei afectiuni a articulatiilor vertebrale; la un subiect varstnic, unei tasari sau unei tumori benigne sau maligne. Durerea este deranjanta mai ales noaptea, iar dimineata la trezire, necesita o „dezmortire" pe o durata de mai mult de 30 minute;
- lombalgiile mecanice sunt de cele mai multe ori cauzate de o artroza a apofizelor articulare posterioare ale vertebrelor sau de degenerescenta unuia sau mai multor discuri intervertebrale, la randul ei provocata de un traumatism, de o serie de microtraumatisme, de o epifizita de crestere pentru formele precoce, imbatranirea este adesea responsabila deoarece, cu anii, discurile intervertebrale isi pierd supletea si se fisureaza. Durerea se manifesta in cursul zilei; agravata de eforturi, de caratul de greutati, de stationarea indelungata in picioare, ea este usurata prin repausul la orizontala. Lombalgiile mecanice pot fi acute - cea mai frecventa fiind lumbago - recidivante, facand sa alterneze perioadele dureroase si remisiurule, sau cronice. Ele sunt insotite uneori de dureri care iradiaza in membrele inferioare.
Lombalgiile de origine viscerala pot fi cauzate de o afectiune care atinge rinichiul, aparatul urinar sau genital, de o leziune a aortei sau a meningelor maduvei spinarii.
Tratamentul consta in administrarea de analgezice, de antiinflamatoare, in kineziterapie, chiar in imobilizarea temporara a rachisului cu ajutorul unui corset de rasini. Tratamentul lombalgiilor cronice trebuie sa fie adaptat la jena functionala pe care o produc si sa nu fie ingrijite decat leziunile al caror diagnostic este confirmat.
Astfel, lombalgiile cronice cauzate de o leziune discala unica au mari sanse sa fie vindecate printr-o artrodeza lombara. Atunci cand degenerescenta afecteaza mai multe discuri, succesul acestei interventii devine mai aleator.

Lombalgie - Termeni medicali care incep cu litera L - dictionar medical - startsanatate