ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de termeni medicali online

Cauta termeni medicali alfabetic:

LUCITA < Termeni medicali care incep cu litera l < Dictionar medical
Lucita este o afectiune cutanata declansata prin expunerea pielii la soare.
Termenul lucita acopera trei afectiuni distincte.
- Lucita estivala benigna provoaca mici pete rosii, usor proeminente, semanand uneori cu urticaria, sau mici „basicute", asociate cu mancarimi mari. Ea afecteaza mai ales femeia de varsta cuprinsa intre 25 si 40 ani, dupa prima expunere solara brusca sau prelungita din anul respectiv, si scuteste de obicei fata.
- Lucita polimorfa, mai grava, atinge barbatul sau femeia adulta si debuteaza dupa 12-24 ore de la prima expunere solara primavara. Ea ia aceeasi forma ca si lucita estivala benigna, dar poate sa se complice cu o eczema, o urticarie, un lichen sau un prurigo. Leziunile provoaca mancarimi puternice.
- Lucita hibernala benigna este o eruptie a fetei afectand subiectii tineri, de cele mai multe ori fete sau fetite sub 15 ani, survenind la expunerea brusca la soare la o altitudine de peste 1.500 metri. Ea se traduce prin placi rosii si violacee adesea umflate, asemanatoare urticariei, care apar pe frunte, tample, pometi, urechi si provoaca mancarimi.
Afectiunile sunt tratate cu antihistaminice, pe cale orala si prin aplicatii locale de antiinflamatoare. Leziunile dispar in cateva zile. Prevenirea cuprinde, pe de o parte, protectia impotriva radiatiei solare, pe de alta parte, medicamente administrate pe cale orala si sedinte de puvaterapie inainte de a expune pielea la soare.

Lucita - Termeni medicali care incep cu litera L - dictionar medical - startsanatate