ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de termeni medicali online

Cauta termeni medicali alfabetic:

METASTAZA CANCEROASA < Termeni medicali care incep cu litera m < Dictionar medical
Metastaza canceroasa reprezinta un focar de celule canceroase provenind de la un cancer initial, zis primitiv, si dezvoltat pe alt organ.
Ele reprezinta ultima etapa a evolutiei spontane a celor mai multe cancere. Prima etapa este extinderea locala a cancerului initial, a doua etapa este propagarea sa la ganglionii limfatici vecini prin intermediul canalelor limfatice situate in tesuturi. Etapa metastatica, prin intermediul circulatiei sangvine, poate duce la o diseminare a cancerului la mare distanta si in mai multe organe.
Organele la care se ajunge sunt de cele mai multe ori plamanii, ficatul, oasele si creierul. In acest caz se poate vorbi de un cancer secundar al acestor organe.
Metastazele sunt fenomene frecvente si precoce: in general, cand se pune un diagnostic de cancer primitiv, acesta este, de fapt, prezent in organism de mai multi ani; riscul de a exista metastaze, deja reperabile sau inca invizibile, este deci extrem de crescut. Totusi, unele varietati de cancer metastazeaza putin sau deloc. Metastazele, atunci cand exista, prolifereaza mai repede decat cancerul primitiv. Ele sunt, de asemenea, mai rezistente la chimioterapie si radioterapie.
Strategiile terapeutice tin cont de riscul prezentei metastazelor inca nedecelate.

Metastaza canceroasa - Termeni medicali care incep cu litera M - dictionar medical - startsanatate