ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de termeni medicali online

Cauta termeni medicali alfabetic:

NEFRITA INTERSTITIALA < Termeni medicali care incep cu litera n < Dictionar medical
Nefrita intersitiala este o boala caracterizata printr-o atingere a tesutului renal interstitial.
Nefritele provocate de o atingere a tesutului interstitial pe cale urinara. Denumite si nefrite interstitiale pe cale ascendenta, sau pielonefrite, ele sunt provocate de o infectie sau de o malformatie a cailor excretorii.
Pielonefritele acute nu afecteaza de cele mai multe ori decat un singur rinichi. De origine bacteriana, ele se manifesta prin dureri lombare vii, insotite de frisoane si de febra. Tratamentul lor se bazeaza pe administrarea de antibiotice.
Pielonefritele cronice pot afecta un singur rinichi sau ambii. Ele sunt consecinta unor infectii urinare recidivante, provocate, in general, de anomaliile congenitale sau dobandite ale cailor excretorii, care favorizeaza sau stanjenesc scurgerea urinei. Tratamentul vizeaza inainte de toate jugularea infectiei si ingrijirea, adesea chirurgicala, a anomaliei in cauza.
Nefritele provocate de o atingere a tesutului interstitial pe cale sangvina survin atunci cand sangele vehiculeza pana la rinichi un agent infectios, toxic sau antigenic (nefropatie interstitiala imunoalergica).
Aceste nefrite afecteaza intotdeauna ambii rinichi.
Nefritele interstitiale acute sunt legate de absorbtia unor toxine sau sunt provocate de reactii alergice indeosebi ale anumitor medicamente. Cu o aparitie brusca, ele se manifesta, in general, printr-o insuficienta renala acuta.
Nefritele interstitiale cronice sunt provocate in principal de afectiuni metabolice sau de acumularea in rinichi a unor substante toxice Leziunile pe care le antreneaza sunt ireversibile si risca sa sfarsesaca printr-o insuficienta renala cronica ce necesita o epurare a sangelui prin hemodializa pe viata, chiar o grefa de rinichi.
Sinonim: nefropatie interstitiala.

Nefrita interstitiala - Termeni medicali care incep cu litera N - dictionar medical - startsanatate