ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de termeni medicali online

Cauta termeni medicali alfabetic:

OBEZITATE < Termeni medicali care incep cu litera o < Dictionar medical
Obezitatea reprezinta un exces de greutate prin cresterea masei tesutului adipos.
Se vorbeste de obezitate atunci cand masa adipoasa a barbatului depaseste 15-20% din greutatea totala a corpului (fata de 10-15%cat este valoare normala) si 25-30% din greutatea toatala a femeii (fata de 10-25% cat reprezinta valoarea normal).
Metoda cea mai cunoscuta pentru calcularea greutatii este formula lui Lorentz - greutatea indeala(kg)= inaltimea(cm)-100[sau(inaltimea-150/x)] (valoarea lui x=4 pentru barbati si 2 pentru femei).
Obezitatea este provocata de un aport energetic superior cheltuielilor organismului, precum si de alti factori genetici, metabolici sau legati de mediu.
Obezitatea este un factor de risc pentru diverse afectiuni cum ar fi insuficienta coronariana si cardiaca, hipertensiune arteriala, diabetul , guta,etc.
Obezitatea poate fi androidala sau abdominala (tipica pentru obezitatea masculina) - grasimea predomina pe partea de sus a corpului si pe abdomen si obezitate ginoide sau femurale (tipica pentru obezitatea feminina) - grasimea predomina pe partea de jos a corpului (fese, coapse).
Tratamentul obezitatii consta in reducerea excesului de greutate printr-un regim. Regimul prescris va fi de cele mai multe ori hipocaloric, dar cu un aport proteinic suficient pentru a evita topirea maselor slabe. Se va propune o reducere a produselor si bauturilor zaharate, o reducere a aportului in alte glucide si lipide si o suprimare sau diminuare a bauturilor alcoolice.
O data obtinuta grerutatea corporala dorita, regimul initial este treptat largit pana la revenirea la o alimentatie normala cu mentinerea unei greutati stabilizate.
Regimurile fanteziste pot antrena o pierdere spectaculoasa de greutate, fac sa topeasca masa slaba si sunt sortite esecului.

Obezitate - Termeni medicali care incep cu litera O - dictionar medical - startsanatate