ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de termeni medicali online

Cauta termeni medicali alfabetic:

POTT MORB AL LUI < Termeni medicali care incep cu litera p < Dictionar medical
Morbul lui Pott reprezinta o localizare vertebrala a tuberculozei.
Boala debuteaza la oricare nivel al coloanei vertebrale printr-o spondilodiscita, infectie a discurilor intervertebrale.
Infectia se intinde apoi la chiar discurile vertebrale. Boala afecteaza indeosebi persoanele in varsta, pe cele care prezinta deficite imunitare sau subiectii cu antecedente tuberculoase personale sau familiale.
Boala debuteaza prin dureri rahidiene de intensitate crescanda, exagerate prin efort sau tuse; ele pot sa fie insotite de iradieri dureroase.
Contractura musculara, raspunzand durerii, limiteaza mobilitatea. Aceste semne se asociaza cu o oboseala, pierdere in greutate, diminuare a poftei de mancare si cu febra usoara.
Daca boala nu este tratata in acest stadiu, evolutia ei antreneaza complicatii grave. Strivirea vertebrelor si prabusirea coloanei vertebrale, prin telescoparea vertebrelor, provoaca formarea unei gibozitati permanente si definitive.
Tratamentul se bazeaza pe administrarea de antibiotice timp de 1 an. Uneori, este necesar sa se imobilizeze coloana vertebrala printr-o carcasa gipsata. In lipsa acestei imobilizari, poate fi suficient repausul strict la pat pe durata mai multor luni.

Pott (morb al lui) - Termeni medicali care incep cu litera P - dictionar medical - startsanatate