ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ALILESTRENOL COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente

Indicatii
Iminenta de avort; avort habitual; amenintare de nastere prematura.

Contraindicatii
Afectiuni tromboembolice manifeste sau in antecedente, cancer mamar sau genital, sangerari vaginale neregulate nediagnosticate, insuficienta hepatica, icter familial, antecedente de sarcina cu icter idiopatic, cu prurit marcat sau herpes.

Precautii
Prudenta la diabetici (poate scadea toleranta la glucoza). Pacientii vor fi supravegheati si examinati regulat de catre medic.Sarcina si alaptare: Daca se administreaza femeilor insarcinate, Alilestrenol poate provoca fenomene de virilizare a fatului feminin si malformatii genitale la fatul masculin. Din aceasta cauza administrarea se va face cu precautie.

Reactii adverse
Rareori greata, voma, dureri pelvine, cresterea libidoului, este in general mai bine suportat decat alte progestogene (nu are efecte androgenice sau estrogenice, nu modifica functia corticosuprarenala, nu tulbura echilibrul electrolitic).

Compozitie
1 comprimat contine 5 mg alilestrenol.

Actiune
Alilestrenol este un steroid de sinteza dotat cu proprietati analoge hormonului de corp galben: stimuleaza secretia steroizilor placentari, contribuind la mentinerea sarcinii. Este activ administrat pe cale orala, bine tolerat.

Administrare
Iminenta de avort: 1 comprimat de 3 ori/zi, 5-7 zile sau mai mult, pana la disparitia simptomelor, apoi doza se reduce treptat (daca simptomele nu reapar); avort habitual: cand sarcina este in curs, 1-2 comprimate/zi, mai multe luni (de la inceputul sarcinii pana la cel putin o luna dupa perioada critica); amenintare de nastere prematura: posologie variabila pana la 8 com-primate/zi (cateva zile).

ALILESTRENOL, COMPRIMATE - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate