ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

AMOXIL CAPSULE < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
Indicatii
Infectii ale tractului respirator; infectii ORL; infectii ale tractului urinar; infectii gastrointestinale; febra enterica; infectii ale pielii si partilor moi; infectii ale cailor biliare; infectii ortopedice; infectii pelviene; gonoree (tulpini neproducatoare de penicilinaza); sifilis; septicemie; endocardita; meningita; peritonita; abcese dentare (in manevrele chirurgicale). Profilaxia endocarditei: Amoxil poate fi utilizat pentru prevenirea bacteriemiei asociate extractiilor dentare, la pacientii cu risc de dezvoltare a endocarditelor bacteriene. Amoxil este eficace intr-un numar mare de variante de dozaj. Recomandarile prezentate sunt cele uzuale. Detalii suplimentare se furnizeaza la cerere.

Contraindicatii
Amoxil nu trebuie administrat pacientilor cu hipersensibilitate la penicilina.

Precautii
Sarcina si alaptare: Studiile efectuate cu Amoxil pe animale nu au aratat efecte teratogene. Produsul a fost larg utilizat in clinica din 1972, iar oportunitatea administrarii sale in cursul sarcinii umane a fost mult studiata din punct de vedere clinic. Cand antibioterapia este necesara in cursul sarcinii, Amoxil poate fi utilizat. in timpul alaptarii, urme de Amoxil pot fi detectate in laptele matern.

Reactii adverse
Reactiile adverse, ca si in cazul altor peniciline, sunt de obicei de intensitate mica si tranzitorii: ele sunt reprezentate de diaree, indigestie sau rash ocazional sau urticarie ce sugereaza hipersensibilitate la penicilina, sau de tip eritematos. Rash-ul eritematos se poate produce la pacientii cu mononucleoza infectioasa, caz in care se recomanda intreruperea tratamentului.

Actiune
Amoxil este o penicilina cu spectru larg, care imbina efectul bactericid cu lipsa nocivitatii asupra organismului. Este activ impotriva unui numar mare de bacterii gramnegative si grampozitive, incluzand: Streptococcus spp.; Staphylococcus (penicilino-sensibil); Haemophilus influenzae; Escherichia coli; Proteus mirabilis; Salmonella spp.; Neisseria spp.

Administrare
Adulti: Cale de administrare: Oral/injectare i.m. Doze: 250-500 mg la fiecare 8 ore sau mai frecvent daca este necesar. Pentru administrare IM se dizolva 250-500 mg in 1,5-2,5 ml apa distilata injectabila BP* si se agita energic. Cale de administrare: Injectare i.v./perfuzie. Doze: 500 mg-1 g la fiecare 4-6 ore. Se dizolva 500 mg in 20 ml apa distilata injectabila BP*. Se administreaza lent intravenos (3-4 minute) sau se perfuzeaza in 50 ml in minimum 20-30 de minute.
Copii
: Cale de administrare: Oral/injectare i.m. Doze: 125 mg de trei ori pe zi, crescand la 250 mg de trei ori pe zi in cazul infectiilor mai severe. Amoxil solutie de uz pediatric se recomanda copiilor cu varsta sub 6 luni. In functie de greutatea corporala, 35-100 mg/kg/zi. Pentru administrare i.m. se dizolva 250-500 mg in 1,5-2,5 ml apa distilata injectabila BP* si se agita energic. Cale de administrare: Injectare i.v./perfuzie. Doze: Pana la 100 mg/kg/zi in doze fractionate la fiecare 6 ore prin perfuzie timp de cel putin 30 de minute. Se dizolva 500 mg in 20 ml apa distilata injectabila BP*. Se administreaza lent intravenos (3-4 minute) sau se perfuzeaza in 50 ml in minimum 20-30 de minute. Solutiile trebuie administrate imediat dupa reconstituire. In timpul dizolvarii pulberea poate capata o coloratie roz sau o slaba opalescenta.
Daca administrarea intramusculara este dureroasa, in locul apei distilate injectabile poate fi utilizata o solutie de procain hidroclorid 0,5%. Doza totala zilnica la adulti nu trebuie sa depaseasca 6 g pe zi sau 100 mg/kg/zi. A se vedea recomandari speciale de dozaj in cazul infectiilor specifice.
Insuficienta renala: La pacientii cu insuficienta renala trebuie urmarite nivelele plasmatice si urinare. Se recomanda urmatoarele doze: Insuficienta renala moderata (clearance creatinina 10-30 ml/min) - 1 g urmat de 500 mg la fiecare 12 ore. Insuficienta renala severa (clearance creatinina sub 10 ml/min) - 1 g urmat de 500 mg la fiecare 24 de ore.AMOXIL, CAPSULE - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate