ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ANAVIX SIROP < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
Indicatii
Adjuvant in afectiuni cu secretii mucoase vascoase, boli pulmonare cronice (emfizem cronic, bronhopatie cronica obstructiva, bronsita cronica astmatiforma), acute (pneumonie, bronsita, traheobronsita), complicatii pulmonare postoperatorii sau dupa traumatisme toracice; de asemenea este indicat in bronsita acuta cand trebuie asociat antibioticului potrivit.

Contraindicatii
Hipersensibilizare cunoscuta la produs.

Precautii
Sarcina si alaptare: Studiile efectuate pe animale au demonstrat ca produsul nu are un efect teratogen evident. Dar avand in vedere ca nu sunt studii adecvate si bine controlate privind efectele administrarii ambroxolului femeilor gravide, nu sunt concluzii certe privind siguranta utilizarii acestuia in cursul sarcinii. Nu se recomanda administrarea de Anavix in cursul sarcinii si nici al alaptarii, deoarece produsul trece in laptele matern.

Reactii adverse
Hipersensibilizare la produs - care s-a raportat foarte rar. Pot aparea foarte rar: stomatita, greata, varsaturi.Atentie! in cursul administrarii se observa o crestere a volumului secretiilor lichide bronsice; cand trebuie evitata tusea, este necesara mentinerea deschisa a cailor aeriene si aspirarea mecanica a secretiilor. Daca apare o blocare a cailor extrapulmonare sau o acumulare locala de secretii, caile aeriene vor fi eliberate prin aspirare endotraheala, cu sau fara bronhoscopie. Anavix nu va fi administrat simultan cu narcotice, antitusive sau medicamente care contin atropina.

Compozitie
Sirop continand ambroxol (clorhidrat) 15 mg/5 ml si 30 mg/5 ml si excipienti (aroma de menta si de portocala).

Actiune
Mucolitic-fluidifiant al secretiilor bronsice.

Administrare
Sirop 15 mg/ml: in general pentru copii se recomanda 1,2-1,6 mg/kg corp. Daca nu sunt indicatii speciale se recomanda astfel: Copii 5-12 ani: 1 1/2 lingurite de doua ori pe zi. Copii 2-5 ani: 1 lingurita de 2 ori/zi. Copii sub 2 ani: 1/2 lingurita de 2 ori/zi. Sirop 30 mg/5 ml. Adulti si copii mai mari de 12 ani: 2 lingurite de 2 ori/zi. Tratamentul mentionat este indicat in afectiuni acute bronhopulmonare si numai la inceputul tratamentului primele 14 zile - in afectiunile cronice bronhopulmonare. Daca este necesara prelungirea duratei tratamentului se va folosi jumatate din doza zilnica initiala. Siropul trebuie administrat inainte de masa.ANAVIX, SIROP - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate