ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ANTALCOL COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
Indicatii:
In alcoolismul cronic, ca tratament adjuvant.

Contraindicatii:
Afectiuni miocardice si coronariene, insuficienta hepatica, diabet, epilepsie, psihoza, sarcina, dependenta medicamentoasa; prudenta in boli ale tiroidei, leziuni cerebrale, nefrita, hepatita. Nu se administreaza dupa ingestia recenta de alcool (in ultimele 24 de ore ).

Reactii adverse:
Gust neplacut, tulburari digestive, halena fetida, cefalee, astenie, tulburari de memorie, somnolenta, impotenta, eruptii alergice, la doze mari polinevrite, nevrita optica, fenomene psihotice. Dupa ingestia de alcool sunt posibile reactii grave: deprimare respiratorie, colaps, aritmii cardiace, coma, convulsii, moarte.

Compozitie:
Comprimate continand disulfiram 500 mg.

Actiune:
Opreste metabolizarea alcoolului etilic la stadiul de acetaldehida, care se acumuleaza. Ca urmare, ingestia de bauturi alcoolice dupa administrare de Antalcol provoaca fenomene neplacute (terapie de aversiune).

Mod de administrare:
Prima zi 1-3 comprimate (500 mg-1,5 g), zilele 2-10 cate 1-2 comprimate/zi, apoi tratament de intretinere 1 comprimat la 2-3 zile. Tratamentul cu disulfiram se incepe obligatoriu in spital, se face sub control medical si cu cooperarea bolnavului; testarea cu doze mici de alcool se poate face dupa primele 5 zile de tratament, cu multa prudenta si avand la indemana mijloace de reanimare.ANTALCOL, COMPRIMATE - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate