ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ANTILERG F SOLUTIE OFTALMICA < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
Indicatii
O astfel de combinatie (corticosteriod + antibiotic) este indicata in inflamatiile oculare unde este necesara folosirea concomitenta a unui antibiotic.

Contraindicatii
Keratite, herpes simplex epitelial, varicella si multe alte tulburari virale ale corneei si conjunctivei; hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului.

Precautii
Folosirea indelungata a produsului poate duce la glaucom, cu afectarea nervului optic, deprecierea acuitatii vizuale si reducerea campului vizual. Folosirea prelungita poate inhiba de asemenea raspunsul imun al organismului, crescand astfel riscul infectiilor oculare secundare. in toate acele boli care produc subtierea corneei si a scleroticei, perforarea poate sa apara in urma folosirii corticosteroizilor topici. in conditiile unui ochi acut purulent, corticoizii pot masca infectia sau pot declansa infectii latente. Daca produsul se foloseste 10 zile sau mai mult, presiunea intraoculara trebuie masurata periodic si monitorizata chiar in cazurile dificile (la copii sau la pacienti necooperanti). Medicatia corticosteroidiana aplicata in tratamentul herpesului simplex necesita precautii deosebite. Neomicina sulfat poate produce ocazional reactii cutanate; daca se observa astfel de reactii, se recomanda intreruperea tratamentului.
Folosirea in sarcina: Siguranta folosirii corticosteroizilor topici in timpul sarcinii nu a fost stabilita.

Reactii adverse
Cele mai frecvente reactii secundare datorate prezentei unui ingredient antiinfectios sunt cele alergice. Reactiile datorate componentului corticosterioidian sunt: cresterea presiunii intraoculare, cu posibilitatea dezvoltarii glaucomului si afectarea nervului optic, precum si vindecarea intarziata a ranilor. Dupa folosirea combinatiilor de corticosteroizi si antibiotice s-a constatat aparitia unor infectii secundare. Infectiile fungice ale corneei, in mod special, au coincis cu administrarea pe termen lung a corticosteroizilor. Ca urmare, trebuie luata in considerare posibilitatea invaziei fungice in cazul oricarei ulceratii corneene persistente, acolo unde s-a aplicat terapie cu corticosteroizi.

Compozitie
Dexametazona fosfat sodic echivalent cu dexametazona fosfat 1 mg/ml; neomicina sulfat echivalent cu neomicina baza 3,5 mg/ml; clorura de benzalconiu 0,01%.

Actiune
Antilerg-F combina cu succes actiunea dexametazonei cu cea a neomicinei. Dexametazona este un corticosteroid care suprima raspunsul inflamator aparut datorita diversilor agenti si inhiba efectul alergic si multiplicarea limfoblastilor. Neomicina este un bacteriostatic si bactericid pentru colibacili, Proetus, Salmonele, Shigella. Este slab activ pentru coci grampozitivi, inactiv fata de coci gramnegativi, ciuperci, virusuri.

Administrare
Se instileaza 1-2 picaturi in sacul conjunctival la interval de 1 ora in timpul zilei si la interval de 2 ore noaptea. Dupa aparitia unui raspuns favorabil se reduce doza la 1 picatura la interval de 4 ore; apoi 1 picatura de 3-4 ori pe zi poate fi o doza suficienta pentru controlul simptomelor. Prescriptia initiala nu trebuie sa depaseasca 20 ml si nu trebuie sa se reia inainte de o noua evaluare medicala.ANTILERG F, SOLUTIE OFTALMICA - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate