ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ANTINEVRALGIC COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente

Indicatii
Cefalee, nevralgii, mialgii, dureri postoperatorii, stari febrile, gripa.

Contraindicatii
Alergie la salicilati, intoleranta la salicilati si la antiinflamatoriile nesteroidiene (inhibitoare ale sintezei prostaglandinelor); ulcer gastro-duodenal in evolutie, boli hemoragice si risc de hemoragii; prudenta in boala ulceroasa neevolutiva, astm bronsic, la renali (administrarea indelungata) si in timpul sarcinii (se evita in primul trimestru si in ultima luna). Prudenta sau se evita (dupa caz) asocierea cu anticoagulante cumarinice (risc crescut de hemoragii), glucocorticoizi (risc de ulcer si hemoragii), metotrexat (toxicitatea acestuia este crescuta), sulfamide antidiabetice (risc de hipoglicemie), probenecid si sulfinpirazona (efect uricozuric scazut), spironolactona (efect diuretic scazut). Prezenta fenacetinei contraindica preparatul la sugari sub 3 luni, la bolnavii cu insuficienta renala si in caz de deficit de G-6-PD; prudenta la hepatici, anemici si in conditii de hipoxie. Atentie la asocierea cu anticoagulante cumarinice (risc de hemoragii) si sulfamide hipoglicemiante (risc de hipoglicemie).

Reactii adverse
Epigastralgii, greata, voma, microhemoragii digestive, uneori cu anemie, rareori hematemeza sau melena, alte hemoragii (prin insuficienta plachetara, eventual hipoprotrombinemie); ocazional cresterea transaminazelor (la doze mari, administrate prelungit); reactii alergice diverse: eruptii cutanate, bronhospasm (mai ales la astmatici); rareori reactie anafilactoida grava, cu asfixie sau colaps (intoleranta incrucisata pentru toate inhibitoarele sintezei prostaglandinelor); dozele mari pot provoca fenomene de salicism: ameteli, tinitus, cefalee, sudoratie, greata, voma, stare confuzionala, tahicardie, tahipnee; poate prelungi travaliul, intarzia nasterea si favoriza hemoragia post-partum. Acidul acetilsalicilic tamponat este mai bine suportat digestiv. Administrarea prelungita de doze mari poate fi cauza de leziuni renale, leziuni hepatice, anemie hemolitica si methemoglobinemie (prin fenacetina); dozele mari pot produce palpitatii, insomnie si methemoglobinemie (prin fenacetina); dozele mari pot produce palpitatii, insomnie si tremor (prin cafeina).

Compozitie
Comprimate continand acid acetilsalicilic 250 mg, fenacetina 150 mg si cafeina 50 mg (benzi de celofan).

Actiune
Analgezic si antipiretic prin acidul acetilsalicilic si fenacetina: stimulent psihomotor slab si antimigrenos prin cafeina.

Mod de administrare
Cate un comprimat la nevoie, se poate repeta de 3-4 ori/zi.

ANTINEVRALGIC, COMPRIMATE - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate