ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ASAL CAPSULE < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
Compozitie:
Vitamina A (retinol) 800 g
Vitamina E (alfa-tocoferol) 10 mg
Vitamina C 60 mg
Seleniu 40 g
Mangan 4 mg
Glicerol monostearat 10,0 mg
Ulei de arahide 102,8 mg
Lecitina din soia 2,0 mg
Alimentatia zilnica nu furnizeaza intotdeauna organismului un aport suficient de vitamine si minerale. Necesarul zilnic de vitamine si minerale poate fi influentat de unii factori specifici, ca de exemplu: varsta, stresul, dieta restrictiva sau chiar practicarea sportului. De aceea, in anumite situatii, apare necesitatea suplimentarii dietei cu vitamine si minerale. Unele vitamine au actiune antioxidanta asupra radicalilor liberi, care sunt cauza principala a proceselor degenerative si de imbatranire a tesuturilor organismului uman. Organismul nostru are propriile sale sisteme antioxidante. Totusi, unele situatii pot favoriza o scadere a activitatii acestor mecanisme naturale de aparare. Vitamina A sau retinolul participa la mentinerea integritatii tegumentelor. Are un rol esential in functionarea retinei si, in consecinta, in procesul vederii. Aceasta se datoreste faptului ca face parte din structura fotoreceptorilor care sunt sensibili la lumina. Vitamina E sau alfa-tocoferolul este prezent in membrana celulara, actionand ca antioxidant al lipidelor si ca factor de protectie. Vitamina C sau acidul ascorbic este un antioxidant important pe care organismul nostru nu il poate sintetiza si, de aceea, trebuie inclus in dieta. Este prezent in fructe (citrice) si legume, dar este rapid oxidat datorita termolabilitatii sale accentuate (aceasta este cauza scaderii continutului de acid ascorbic in multe alimente prelucrate). Vitamina C participa la procesul de sinteza a colagenului si contribuie la intretinerea tesuturilor de legatura, precum si a celor osoase. Seleniul si manganul sunt minerale esentiale care intra in structura unor proteine (enzime) si sunt implicate in procesul de aparare antioxidativa a celulelor.
Aport nutritiv:
ASAL Per capsula Per 100 g (*) % DZR
Vitamina A (Retinol) 800 g 228 mg 100 %
Vitamina E 10 mg 2,8 g 100 %
Vitamina C 60 mg 17,2 g 100 %
Seleniu (Se) 40 g 11,5 mg 67 %
Mangan (Mn) 4 mg 1,1 g
Proteine 0,08 g 22,9
Carbo-hidrati 0,05 g 14,4
Lipide 0,11 g 31,6
Valoare (kcal) 1,2 418,8
Energie (kJ) 4,9 1760,8
(*) % DZR: Procentul din doza zilnica recomandata.
Asal este un supliment de vitamine si minerale, dar nu este destinat a fi administrat ca substituent al unei diete sanatoase si echilibrate.

Mod de administrare:
Adulti si copii peste varsta de 15 ani: se administreaza pe cale orala 1 capsula dimineata, in timpul micului dejun, cu lichide (apa, sucuri etc.).ASAL, CAPSULE - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate