ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ATENOCOR 50 100 COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
Indicatii: Hipertensiune arteriala , angina pectorala , aritmii, prevenirea secundara a infarctului miocardic.

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand 50 mg, respectiv 100 mg atenolol, excipienti q.s., in cutii a 30 comprimate (3 blisterex10 comprimate sau flacon x 30 comprimate).

Actiune terapeutica: Beta -blocant cardioselectiv lipsit de proprietati simpatomimetice intrinsece si de stabilizarea membranei. Ca urmare a betablocarii adrenergice si a altor mecanisme, determina actiunile: antihipertensiva, antianginoasa, antiaritmica. Administrat intr-un stadiu precoce consecutiv infarctului miocardic acut reduce marimea acestuia, incidenta aritmiilor ventriculare si posibilitatea de reinfarct. Datorita cardioselectivitatii este preferat beta-blocantilor neselectivi la pacientii cu astm si/sau diabet .

Farmacocinetica: Atenololul din comprimate se absoarbe rapid dar incomplet (aprox. 50%) din tractul gastrointestinal , concentratia plasmatica maxima (Cmax) atingandu-se in 2-4 ore dupa administrare. Este nesemnificativ metabolizat in ficat , peste 90% din doza absorbita ajungand in circulatia sistemica, ceea ce permite administrarea la pacientii cu disfunctii hepatice . Este nesemnificativ legat de proteinele plasmatice (ATENOCOR 50, 100, comprimate - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate