ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ATINORM COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente

Indicatii
Tratamentul hipertensiunii arteriale.

Contraindicatii
Hipersensibilitate dovedita fata de componentele medicamentului, insuficienta hepatica si/sau renala grava, bradicardie pronuntata, bloc atrio-ventricular mai mare de gradul I, soc cardiogen, insuficienta cardiaca necontrolabila prin tratament medicamentos, accidente cerebro-vasculare recente, feocromocitom si sindrom Conn.

Precautii
La pacientii cu insuficienta cardiaca, tratamentul cu Atinorm poate fi aplicat, daca aceasta este controlata prin medicatia specifica. Reducerea frecventei cardiace este o consecinta comuna medicamentelor de tipul Atinorm-ului: in cazul aparitiei simptomelor de bradicardie, se reconsidera doza administrata de Atinorm. Cardioselectivitatea caracteristica Atinormului permite utilizarea acestuia cu precautie si la pacientii cu maladii obstructive cronice ale cailor aeriene superioare. in caz de bronhospasm se vor administra bronhodilatatoare. Dozarea Atinormului va fi individualizata in cazul pacientilor cu insuficienta renala. in cazul unei anestezii, anestezistul va fi informat daca pacientul primeste Atinorm, deoarece blocajul -adrenergic poate reduce efectul inotrop al anestezicului. La diabetici, poate masca simptomele premonitorii caracteristice hipoglicemiei acute. Nu se recomanda utilizarea in timpul sarcinii si alaptarii.

Compozitie
Atenolol 100 mg  si Indapamid 2,5 mg/comprimat,

Actiune
Atinorm asociaza activitatea antihipertensiva a atenololului, un -blocant cardioselectiv (actiune specifica pe receptorii ), care este lipsit de activitate simpaticomimetica intrinseca si traverseaza bariera hemato-encefalica in proportii extrem de reduse, cu cea a indapamidului, un derivat sulfamidic nontiazidic, apartinand familiei diureticelor, cu actiune antihipertensiva prelungita, dezvoltandu-si activitatea farmacologica printr-un mecanism de actiune dublu: scaderea hiperreactivitatii vasculare la noradrenalina si scaderea rezistentei periferice totale; modul de actiune periferica determina o buna tolerabilitate. in terapia de lunga durata, la dozele terapeutice indapamidul nu prezinta efecte negative nici asupra metabolismului lipidic, nici asupra celui glucidic. Medicamentul nu modifica functia dromotropa, ritmul cardiac si nu reduce semnificativ fluxul plasmatic renal si filtrarea glomerulara.

Administrare
Un comprimat pe zi, preferabil dimineata. Efectele terapeutice majore se evidentiaza numai dupa 1-2 saptamani de terapie. in tratamentul de intretinere, administrarea poate fi redusa la 1/2 comprimat, dupa recomandarea medicului.

ATINORM, COMPRIMATE - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate