ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

BAYPRESS 20 MG < Medicamente care incep cu litera B < Dictionar Medicamente
Indicatii: Hipertensiune arteriala .

Compozitie: 1 comprimat de Baypress contine 20 mg nitrendipina. Alte componente: amidon , celuloza microcristalina, lactoza, poli (1-vinil-2-pirolidon) 25, dodecilsulfat de sodiu, stearat de magneziu , dioxid de fier rosu (EG nr. E 172).

Actiune terapeutica: Antagonist de calciu, antihipertensiv, in special prin efectul vasodilatator periferic . Nitrendipina blocheaza selectiv canalele de calciu din musculatura vaselor de sange si miocard . Produsul amelioreaza circulatia renala , cardiaca si periferica .

Contraindicatii: Sarcina si alaptarea; insuficienta hepatica, renala si cardiaca grave.

Reactii adverse: Cefalee , eritem facial, senzatie de caldura. Aceste efecte apar cu o probabilitate mai mare in timpul primelor saptamani de tratament, de regula disparand pe parcursul tratamentului. Edemele gambelor apar ocazional si nu au cauze cardiace sau renale. In cazuri rare : greata, ameteala, senzatie de obseala, prurit , tahicardie, palpitatii . In cazuri extrem de rare : ca si alte substante vasoactive poate produce dureri de tip anginos, la 15-30 min dupa administrare, cresteri izolate ale fosfatazei alcaline serice.

Interactiuni: Efectul hipotensiv al Baypress poate fi potentat de alte antihipertensive, de asemenea si de administrarea cimetidinei, ranitidinei, rifampicinei. La administrarea concomitenta de digitalina poate apare o crestere a nivelului plasmatic de glicozid peste cel obtinut in mod obisnuit.

Precautii: Datorita variabilitatii reactiilor individuale, capacitatea de a conduce sau de a lucra pe masini poate fi afectata, in special la inceputul tratamentului, dupa o schimbare a medicatiei si in cazul consumului concomitent de alcool .

Mod de administrare: Tratamentul trebuie individualizat in functie de gravitatea afectiunii. Adulti: in hipertensiune : 1 comprimat pe zi (20 mg Baypress zilnic). Daca sunt necesare doze mai mari , doza zilnica poate fi crescuta pana la 40 mg (2 comprimate) zilnic. Dupa o administrare de durata (2-4 luni) se reduce doza la 1 comprimat o data pe zi (20 mg). In cazul pacientilor cu afectiuni hepatice sau renale cronice, excretia medicamentului este intarziata. Este necesara o ajustare individualizata a dozei in functie de gravitatea afectiunii. Tratamentul trebuie inceput cu o doza de 5 mg (o jumatate de comprimat de Baypress(10 mg). Comprimatul este administrat de obicei intreg, cu apa, dupa mese.

Prezentare farmaceutica: Cutii cu 20, 28 si 50 comprimate. A nu se lasa la indemana copiilor .

Producator: Bayer Ph
BAYPRESS 20 mg - medicamente care incep cu litera B - dictionar medicamente - startsanatate