ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

BERLICORT < Medicamente care incep cu litera B < Dictionar Medicamente
Indicatii: In terapii sistemice cu corticosteroizi. Boli alergice ca: astm bronsic, bronsita cronica cu emfizem, rinita alergica sau vasomotorie in cazuri severe si daca nu se obtin rezultate in tratamentul local al acestora;

reactii alergice cutanate insotite de urticarie severa daca nu sunt eficiente alte tratamente, dermatita de contact si dermatita atopica , pentru un tratament de scurta durata; alergii medicamentoase: eruptii sau boala serului, in combinatie cu alte masuri terapeutice; boli reumatice ca: polimialgie reumatoida; colagenoze in faza pasiva ( lupus eritematos diseminat, periarterita nodoasa si alte tipuri de vasculite, polimiozite, colagenoze mixte); poliartrite cronice in faza de maxima activitate si in forme speciale (ex. manifestari viscerale); artrita juvenila (ex. uveita) alte forme ale poliartritei reumatoide cu tablou clinic sever si rezistente la agenti antireumatici nesteroidieni; dermatite alergice; fibroza pulmonara, sarcoidoza (M. Boeck) sindrom nefrotic; boli ale sistemului limfatic (leucemie limfatica, limfosarcom, limfogranulomatoza) si purpura trombopenica sau anemie hemolitica.

Compozitie: 1 comprimat contine 4,0 mg triamcinolon

Contraindicatii: Nu se va administra in caz de ulcer gastric si duodenal , osteoporoza , tulburari psihice chiar si in anamneza, imbolnaviri cauzate de virusi, varicela , amibiaza, micoze sistemice, poliomielita - cu exceptia formei cu atingere bulboencefalica, cu 8 saptamani inainte si 2 saptamani dupa o vaccinare, cataracta. Utilizarea in cazul unei infectii grave se va face numai in combinatie cu o terapie simptomatica. Se va administra cu prudenta in: ulcer gastroduodenal, diverticulita, anastomoze intestinale recente, miozita, tendinta la tromboza si embolie , carcinoame cu metastaze, diabet zaharat, boli renale, glomerulonefrita acuta, nefrita cronica, limfadenita consecutiva vaccinarii B.C.G. si la copii . Atentie in caz de tuberculoza in antecedente (pericol de reactivare).

Sarcina si alaptare : Sarcina: nu se vor administra corticosteroizi, decat in cazul unei indicatii vitale. Alaptare: daca este necesar un tratament cu o doza mai mare si pe o perioada mai lunga de timp, se va intrerupe alimentatia la san a copilului.
Efecte adverse: Administrarea sistemica de glucocorticoizi poate duce la: fata "in luna plina", adipozitate, efecte la nivelul muschilor (miopatie, atrofie), osteoporoza , scaderea tolerantei la glucoza , activarea sau agravarea diabetului , tulburari ale secretiei hormonilor sexuali, teleangiectazii, petesii, echimoze cutanate , acnee , pierderi de potasiu , tulburari gastrointestinale , ulcer gastroduodenal, cresterea riscului la infectii, scaderea capacitatii de aparare a organismului, intarzierea procesului de vindecare a ranilor sau de sudare a oaselor, tulburari de crestere la copii , necroze osoase aseptice, cefalee, hipertensiune arteriala , transpiratie excesiva, ameteli , glaucom, cataracta, tendinta la tromboza, pancreatita, inactivarea sau atrofierea corticosuprarenalei, depresie .

Interactiuni: Glicozide cardiotonice: actiunea glicozidelor este potentata prin pierderea de potasiu . Saluretice: este crescuta eliminarea de potasiu . Antidiabetice: diminuarea efectului hipoglicemiant . Derivati cumarinici: diminuarea efectului anticoagulant. Rifampicina, fenitoina, barbituricele: reduc efectul corticoid. Antiinflamatoare nesteroidiene/ antireumatice: creste riscul aparitiei hemoragiilor gastrointestinale .

Mod de administrare: Doza initiala la adulti netratati anterior este de 24-40 mg Berlicort /zi, pentru copii sub 27 kg greutate corporala sau pentru copii intre 9-10 ani, doza este de 4-12 mg /zi. Schema de tratament: Adulti:

I si a II-a zi24 mg
a III-a zi16 mg
a IV-a si aV-a zi8 mg
Doza de intretinere este de 2-8 mg triamcinolon /zi. Doza pentru o terapie de lunga durata este de 4-12 mg la fiecare doua zile. Copii: Copiii sub 27 kg greutate corporala avand pana la 9-10 ani primesc intre 1/3-1/2 din doza unui adult. Intreaga doza zilnica se va administra pe cat posibil dimineata intre orele 6,00-8,00, cel mai bine dupa micul dejun, cu o cantitate de lichid. Corticoterapia nu se va intrerupe brusc; doza trebuie redusa treptat.

Forma de prezentare: Cutii cu 20, 25, 50, 100 comprimate. Valabilitate: 3 ani.

Producator: Berlin-Chemie Menarini Group








BERLICORT® - medicamente care incep cu litera B - dictionar medicamente - startsanatate