ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

BLEDURAN < Medicamente care incep cu litera B < Dictionar Medicamente
Indicatii: Artropatii inflamatoare cronice: artrita reumatoida, spondilartrita anchilozanta. Artropatii degenerative ale articulatiilor periferice sau spinale. Sindrom dureros extraarticular mioscheletal: periartrita, tendinita, post -traumatic. Dismenoree primara. Guta acuta.

Antiinflamator nesteroidian.

Compozitie: 1 capsula contine: Piroxicam 20 mg. Excipienti q.s.

Actiune terapeutica: Substanta activa - piroxicam - apartine unei clase de substante antiinflamatoare nesteroidiene, cu proprietati farmacocinetice aparte, cum ar fi: timp de injumatatire lung, absorbtie si difuzie rapida in tesuturile inflamate, activitate mare in doza scazuta si, comparativ cu alte antiinflamatoare nesteroidiene, toleranta mai buna in tractul gastrointestinal . In afara actiunii antiinflamatoare , Bleduran are si proprietati analgezice si antipiretice.

Contraindicatii: Este contraindicat pecientilor cu ulcer peptic sau cu antecedente gastrointestinale , cu astm cronic manifest, sau antecedente astmatice, aflati sub tratament cu alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Este contraindicat in sarcina si alaptare . La copii sub 14 ani administrarea nu este indicata cu exceptia dismenoreei primare cand varsta este peste 12 ani.

Reactii adverse: Majoritatea efectelor secundare dispar odata cu intreruperea tratamentului. Cele mai frecvente efecte secundare sunt: epigastralgii, greata, constipatie , diaree , timpanism, dureri abdominale, cefalee, vertij, somnolenta, tinitus, tulburari oftalmice, prurit , scade hematocritul, valoarea ureei creste.

Interactiuni medicamentoase: Bleduran, ca si alte antiinflamatoare nesteroidiene, se combina intr-un procent mare cu albuminele serice, existand posibilitatea de interactiune cu alte medicamente cu aceleasi proprietati, crescand nivelul actiunii acestora. Pentru acest motiv este necesara o atentie deosebita la administrarea simultana a anticoagulantelor cumarinice (warfarina ). Teoretic, exista pericolul interactiunii cu substante continand grupul sulfoniluree, hidantoina, sulfonamide . Studii experimentale pe animale au aratat ca administrarea simultana cu acid salicilic sau cu antiinflamatoare nesteroidiene determina reducerea activitatii acestora la nivel plasmatic. Din acest motiv, nu se recomanda aceasta combinatie terapeutica .

Mod de administrare: Bleduran trebuie administrat in doze reduse la pacienti cu insuficienta renala cronica, pacienti cu disfunctii hepatice , pacienti cu lupus eritematos sistemic. In cazul unui tratament prelungit, este necesar controlul periodic hematologic si biochimic. Nu se recomanda administrarea in timpul sarcinii si alaptarii.

Forma de prezentare: Cutie cu 10 capsule a 20 mg piroxicam.

Producator: Anfarm Hellas
BLEDURAN - medicamente care incep cu litera B - dictionar medicamente - startsanatate