ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

BRETYLIUM TOSYLATE SOLUTIE INJECTABILA < Medicamente care incep cu litera B < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Aritmii ventriculare cu risc vital ce nu au raspuns la alte antiaritmice. Profilaxia si tratamentul fibrilatiei ventriculare. Doar terapie de scurta durata.

Contraindicatii:
Stenoza aortica severa, hipertensiune pulmonara accentuata.

Precautii:
In disfunctiile renale este necesara ajustarea dozelor. La adminsitrarea intramusculara se foloseste medicamentul nediluat. Alternati locul injectarii astfel incat sa nu administrati mai mult de 5 mL intr-un singur loc pentru a preveni atrofia, necroza, fibroza si inflamatia. Mentineti pacientul in clinostatism pe durata terapiei, observand hipotensiunea posturala. Bretilium poate cauza deseori scaderea TA ortostatice la mai putin de 1 h de la administrarea intravenoasa. Daca TAS < 75 mmHg, se folosesc agenti presori. Daca pacientul acuza efecte adverse, se poate modifica tratamentul. Administrati terapia antiaritmica orala cat de curand posibil. Pentru uz intravenoas direct, se administreaza nediluat timp de 15-30 sec, si se poate repeta dupa 15-30 min daca simptomele persista. Se poate dilua 500 mg in 50 mL si perfuza timp de 10-30 min.
Evaluarea si controlul terapiei: Monitorizati ECG si semnele vitale deoarece dozele se ajusteaza in functie de raspunsul pacientului. Poate agrava toxicitatea digitalicelor.
Supradozarea: Simptome: hipertensiune accentuata urmata de hipotensiune. Tratament: se trateaza hipertensiunea cu nitroprusiat sau alt antihipertensiv cu actiune scurta administrat intravenoas Hipotensiunea se trateaza prin administrare de lichide si agenti presori cum ar fi norepinefrina sau dopamina.
Interactiuni medicamentoase:
Digoxin. Bretylium poate agrava toxicitatea datorita eliberarii initiale de norepinefrina.
Procainamida. Chinidina. Folosite concomitent scad efectul inotropic al bretiliumului si cresc hipotensiunea

Reactii adverse:
Cardio-vasculare: hipotensiune, hipertensiune tranzitorie, cresterea frecventei ESV, bradicardie, atacuri anginoase, aritmii, senzatie de presiune substernala. Gastro-intestinale: greturi si varsaturi (in special dupa administrare intravenoasa), diaree, durere abdominala. SNC: vertij, slabiciune, sincopa, anxietate, confuzii. Manifestari generale: disfunctii renale, hipertemie, dispnee, diaforeza, conjunctivita, eritem macular, letargie, slabiciune generalizata.

Actiune:
Antiaritmic, clasa III. Inhiba eliberarea de catecolamine la nivelul terminatiilor nervoase. Initial exista o eliberare de norepinefrina care poate cauza tahicardie si o crestere a TA; este urmata de blocarea eliberarii catecolaminelor. De asemenea creste durata potentialului de actiune si perioada refractara efectiva. Concentratia plasmatica si efectul maxim: 1 h dupa IM. Efectul antiaritmic apare in cateva minute dupa administrarea intravenoasa. Supresia tahicardiei ventriculare si a aritmiei ventriculare: 20-120 min. Supresia ESV: 6-9 h. Nivele serice terapeutice: 0,5-1,5 μg/mL. Durata: 6-8 h. Aproape 90% este eliminat neschimbat prin urina in 24 h.

Mod de administrare:
Perfuzie intravenoasa; Fibrilatie ventriculara, tahicardie ventriculara: Adulti: 5 mg/kg solutie nediluata ce se administreaza rapid. Se poate creste la 10 mg/kg daca fibrilatia ventriculara persista; repetati la nevoie. Intretinere: 1-2 mg/min, sau 5-10 mg/kg la fiecare 6 h perfuzat timp de 8 min. Copii: 5 mg/kg/doza intravenoas urmat de 10 mg/kg la 15-30 min, rezultand o doza totala de 30 mg/kg; intretinere: 5-10 mg/kg la 6 h.
Alte aritmii ventriculare: 5-10 mg/kg solutie diluata, timp de 8 min. Intretinere: 5-10 mg/kg la 6 h timp de 8 sau mai multe minute, sau 1-2 mg/min perfuzie continua intravenoasa. Copii: 5-10 mg/kg/doza la 6 h.
Intramuscular: Alte aritmii ventriculare. Adulti: 5-10 mg/kg solutie nediluata, urmata la nevoie de aceeasi doza la interval de 1-2 h; apoi, se administreaza aceeasi doza la 6-8 h.

BRETYLIUM TOSYLATE, SOLUTIE INJECTABILA - medicamente care incep cu litera B - dictionar medicamente - startsanatate