ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

BRONHODIN FIOLE < Medicamente care incep cu litera B < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Infectii cronice ale aparatului respirator inferior (bronsita cronica asociata sau nu cu astm, emfizem si dilatarea bronhiilor, infectii bronsice pulmonare nespecifice, complicatii postgripale); desensibilizarea in bronsite astmatiforme alergo-infectioase.

Contraindicatii:
Sunt cele generale ale vaccinarilor, stabilite prin anamneza si examenul clinic al fiecarui caz, cu eliminarea persoanelor cu boli infectioase acute, convalescenta acestora, TBC evolutiv, reumatism articular acut, cardiopatii, hepatopatii si nefropatii decompensate.

Reactii adverse:
Tratamentul cu Bronhodin induce uneori reactii locale (eritem, induratie, durere la locul de injectare) sau generale (febra pana la 38C, cefalee, fatigabilitate), care nu impun intreruperea tratamentului, dar indica prelungirea pauzelor dintre administrari pana la amendarea totala a fenomenelor.
Conditii de pastrare: Bronhodinul se pastreaza la temperatura camerei. Termen de valabilitate: 3 ani.

Compozitie:
Bronhodinul este un amestec, in anumite proportii, a 9 tulpini bacteriene (Staphylococcus aureus, Streptococcus pne-umoniae, Streptococcus faecalis, Streptococcus pyogenes, Pseudo-monas aeruginosa, Escherichia coli, Neisseria catarrhalis, Klebsiella pneumoniae, Haemophilus influenzae), suspendate in solutie cloruro-sodica izotonica, partial lizate prin biloliza si crioliza, inactivate prin caldura, cu o concentratie de 35,4 U.O.I. Bronhodinul nediluat apare ca o suspensie lactescenta. Bronhodinul diluat 1/10 apare ca o suspensie opalescenta, iar restul dilutiilor apar limpezi si incolore; suspensiile primelor dilutii depun, dar se resuspenda prin agitare. Este livrat in cutii cu 5 fiole a 1 ml Bronhodin nediluat; cutii cu 5 fiole a 1 ml Bronhodin diluat 1/10; cutii cu 5 fiole a 1 ml Bronhodin diluat 1/100; cutii cu 3 fiole a 1 ml Bronhodin diluat 1/1000; cutii cu 3 fiole a 1 ml Bronhodin diluat 1/10000. Prezervant: Fenol 0,5%.

Actiune:
Bronhodinul stimuleaza factorii de aparare antiinfectioasa la nivelul arborelui respirator inferior, induce sinteza de imunoglobuline, anticorpi precipitanti si blocanti fata de germenii cuprinsi in formula sa, activeaza macrofagul pulmonar si celulele NK.

Mod de administrare:
Tratamentul cu Bronhodin se face pe cale subcutanata, in mod diferentiat, in functie de varsta, diagnostic clinic si de eventualitatea unui raspuns alergic. Pentru stabilirea dilutiei initiale a tratamentului sunt prezentate urmatoarele criterii orientative. Stabilirea dozelor, precum si tipul de tratament (hiposensibilizare sau imunostimulare) vor fi determinate de medic, de la caz la caz, in functie de reactivitatea pacientului si de evolutia clinica. Tratament de imunostimulare: La pacienti in varsta de pana la 5 ani, tratamentul se incepe cu 0,1 ml din dilutia de 1/10 000, crescand doza cu 0,1 ml la interval de 3 zile, pana la 5 inoculari (0,5 ml). Se continua cu dilutia 1/1 000 dupa aceeasi schema. De la 5 la 12 ani: tratamentul se incepe cu 0,1 ml din dilutia 1/1 000,urmarind schema de mai sus. Se continua dupa aceeasi schema, incepand cu 0,1 ml din dilutia 1/100,pana la 5 inoculari (0,5 ml). De la 12 ani si la adulti: tratamentul se incepe cu 0,1 ml din dilutia 1/100,dupa schema de mai sus. Se continua cu 0,1 ml din dilutia 1/10. La adulti: se poate continua tratamentul cu Bronhodin nediluat, dupa aceeasi schema. Intervalul recomandat intre injectii este de 3-4 zile, cu repetarea dozei care a produs reactii locale sau generale si cu prelungirea intervalului pana la ameliorarea acestor reactii. Doza de intretinere, care nu trebuie sa depaseasca 0,5 ml Bronhodin nediluat, se va repeta de 4-5 ori in interval de 7 zile. Numarul total de injectii se va stabili in functie de diagnostic, reactivitatea pacientului si evolutia bolii. Tratament de hiposensibilizare: La alergici, tratamentul se efectueaza cu doze mai mici decat cele folosite la imunostimulare, iar cresterea dozelor se face mai lent. In general, se foloseste aceeasi schema, tratamentul incepandu-se cu dilutia 1/10 000 si nedepasind dilutia 1/10. Se recomanda ca atat tratamentul de imunostimulare, cat si cel de hiposensibilizare sa fie instituite de 2 ori pe an, in perioadele reci. Fiolele se agita inainte de intrebuintare.









BRONHODIN, FIOLE - medicamente care incep cu litera B - dictionar medicamente - startsanatate