ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

BUSCOPAN DRAJEURI < Medicamente care incep cu litera B < Dictionar Medicamente
Indicatii: Ulcer gastric si duodenal , spasm si hipermotilitate gastrointestinala, pilorospasmul copiiilor, varsaturi post -operatorii, constipatie spastica, dischinezie biliara si spasm al tractului urinar , relaxarea prea lenta a segmentului uterin inferior, dismenoree .


Forma de prezentare: Drageuri a 10 mg de butilscopolamin bromid/drajeu .

Actiune terapeutica: Buscopan actioneaza la nivelul ganglionilor situati in peretii viscerelor si exercita o actiune specifica antispastica, ce se manifesta asupra musculaturii netede a tractului gastrointestinal , biliar si urinar .

Efectul farmacologic se produce cu mult inainte ca reactiile secundare specifice substantelor de tipul atropinei sa apara. De aceea , in cazul administarii Buscopan in doze terapeutice nu se constata aparitia efectelor secundare asupra sistemului nervos central sau asupra glandelor salivare.

Contraindicatii: Nu se cunosc contraindicatii ale administarii orale ale Buscopan. Buscopan nu trebuie administrat parenteral in urmatoarele stari patologice: glaucom, hipertrofia prostatei cu tendinta la retentia urinei, stenoza mecanica a tractului gastrointestinal , megacolon, tahicardie .

Avertismente, precautii: Datele disponibile, limitate sub aspect preclinic, nu au evidentiat un risc, dar cu toate acestea siguranta administrarii Buscopan in timpul sarcinii inca nu a fost stabilita. O precautie obisnuita cu privire la utilizarea medicamentelor in aceasta perioada fiziologica, in special in primul trimestru trebuie avuta in vedere. Siguranta in timpul lactatiei nu a fost inca stabilita.

Efecte secundare: Daca Buscopan se administreaza in doza obisnuita, nu se constata aparitia efectelor secundare caracteristice atropinei asupra glandelor salivare si secretiei gastrointestinale . In doze mari , poate cauza ocazional o tulburare trecatoare a acomodatiei vizuale, care dispare spontan . Pentru aceste motive, in urma administarii parenterale a Buscopan se va evita conducerea vehiculelor si manipularea masinilor si utilajelor.

Interactiuni: Chinidina, antidepresivele triciclice si amantadina potenteaza efectul anticolinergic al Buscopan.

Dozare, administrare:: In cazul cand medicul nu prescrie altfel: Adultii si copiii peste 6 ani: 1-2 drajeuri a 10 mg de 3-5 ori/zi. Drajeurile trebuie inghitite cu o cantitate mica de lichid.

Conditii de pastrare: Se va pastra intr-un loc uscat, la o temperatura care sa nu depaseasca 25 grade Celsius. Se va pastra intr-un loc sigur si nu se va lasa la indemana copiilor .
Producator: Boehringer Ingelheim
BUSCOPAN®, drajeuri - medicamente care incep cu litera B - dictionar medicamente - startsanatate