ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CALPOL TREI PLUS SUSPENSIE PENTRU COPII < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente
Acest medicament este indicat majoritatii copiilor 6 ani (si eventual adultilor). Puneti urmatoarele intrebari oricarei persoane care doreste sa foloseasca CALPOL ® Suspensie pentru copii :


Ati avut vreodata alergie sau reactii adverse la paracetamol ? Daca da, atunci NU folositi CALPOL ® Suspensie pentru copii si anuntati medicul sau farmacistul.
Suferiti de afectiuni grave ale rinichilor sau ficatului? Daca da, consultati medicul sau farmacistul INAINTE sa folositi CALPOL ® Suspensie pentru copii .

Contine paracetamol

Acest prospect contine informatii sumare despre CALPOL ® Suspensie pentru copii . Cititi-l cu atentie inainte de folosirea medicamentului.

CALPOL ® Suspensie este indicat copiilor cu varsta mai mica de 6 ani. Poate fi indicat si adultilor care prefera suspensia in locul tabletelor. Farmacistul va poate ajuta daca doriti sa stiti mai multe despre afectiunea dumneavoastra sau despre medicament .

Ce contine CALPOL ® Suspensie pentru copii ?

Acest flacon contine 100 ml CALPOL ® Suspensie pentru copii . Fiecare 5 ml suspensie contine 120 mg Paracetamol Ph Eur. Aceasta este substanta activa. CALPOL ® Suspensie contine, de asemenea si ingredienti inactivi. Acestia sunt: glicerol, sorbitol, metil hidroxibenzoat, xantan si apa purificata. Suspensia are aroma de capsuni , iar colorantul este carmoizina (E122).

Ce fel de medicament este CALPOL ® Suspensie pentru copii ?

CALPOL ® Suspensie pentru copii este analgezic (indeparteaza durerea) si antipiretic (scade febra ).

Pentru ce este indicat CALPOL ® Suspensie?

CALPOL ® Suspensie pentru copii indeparteaza durerile, ca de exemplu cele dentare. Este de asemenea indicat si in cazul febrei. Daca febra este ridicata, durerea severa sau persistenta, contactati medicul.

CALPOL ® Suspensie pentru copii si alte medicamente

Inaintea utilizarii acestui medicament asigurati-va ca farmacistul cunoaste ce medicament luati in mod curent (inclusiv medicamentele pe care le-ati cumparat singur). Nu folositi in timpul tratamentului cu CALPOL ® Suspensie pentru copii alte medicamente care contin paracetamol .

In cazul adultilor se poate folosi CALPOL ® Suspensie concomitent cu administrarea contraceptivelor orale ("pilula zilnica") sau a tabletelor pentru epilepsie, dar se poate sa nu aiba acelasi efect asupra durerii sau febrei.

Daca luati anumite antidepresive, sedative, medicamente pentru epilepsie sau consumati cantitati mari de alcool , puteti fi mai susceptibil la efectele adverse ale paracetamolului.

Daca nu sunteti siguri ca vreunul din medicamentele pe care le luati face parte din din cele mentionate mai sus, atunci adresati-va farmacistului.

Cum se administreaza CALPOL ® Suspensie pentru copii ?

CALPOL ® Suspensie pentru copii are o aroma placuta de capsuni si este usor de administrat. In pachet se gaseste o lingurita cu doua capete. Capatul cel mare al linguritei contine 5 ml, iar cel mic 2,5 ml . Verificati tabelul alaturat pentru a afla ce cantitate de CALPOL ® Suspensie pentru copii trebuie administrata.
Varsta Dozaj
Copii sub 3 luni
O lingurita mica (2,5 ml ) cand copilul are febra in urma vaccinarii. Daca copilul este bolnav din alt motiv, consultati medicul. Nu folositi CALPOL ® Suspensie pentru copii fara acordul medicului.
Copii de la 3 luni la 1 an
Una sau doua lingurite mici (2,5 ml ) de maxim 4 ori pe zi.
Copii de la 1 an la 6 ani
Una sau doua lingurite mari (5 ml ) de maxim 4 ori pe zi.
Copii peste 6 ani
CALPOL ® Sase Plus.


Repetati doza la fiecare 4 sau 6 ore daca durerea sau febra persista.

Nu administrati mai mult de 4 doze pe zi.

Nu administrati mai multe lingurite cu acest medicament decat sunt recomandate in tabel.

Daca durerea sau febra nu cedeaza dupa cateva zile, consultati medicul.

Nu administrati copilului dumneavoastra CALPOL ® Suspensie pentru copii mai mult de trei zile fara a consulta medicul.

In caz de supradozare, chiar daca starea generala a copilului pare buna, consultati medicul deoarece exista riscul aparitiei unor afectiuni hepatice .

Are CALPOL ® Suspensie pentru copii efecte secundare?

In majoritatea cazurilor CALPOL ® Suspensie pentru copii nu are nici un efect secundar. Putine persoane pot avea eruptii cutanate sau alte forme de alergie .

Foarte rar, persoanele care folosesc paracetamol pot simti o oboseala neobisnuita, pot observa contuzii neasteptate, sangerari sau pot face mai multe infectii decat de obicei (de exemplu raceli ). Daca observati una din aceste manifestari, consultati medicul.

Daca observati orice efecte neplacute produse de acest medicament, chiar daca acestea nu sunt mentionate in prospect, incetati administrarea de CALPOL ® Suspensie pentru copii . Consultati medicul sau farmacistul.

Efecte secundare in situatii speciale

Persoanele care folosesc in fiecare zi, timp indelungat (cateva luni sau mai mult) medicamente ce contin paracetamol , pot avea efecte secundare. Persoanele predispuse la astfel de efecte sunt alcoolicii cronici. Aceste efecte secundare includ afectiuni ale ficatului si rinichilor. Persoanele care folosesc paracetamol , in mod obisnuit, pentru perioade scurte de timp nu au astfel de probleme.

Cum se pastreaza CALPOL ® Suspensie pentru copii ?

Pastrati medicamentul in flaconul original la temperatura obisnuita (sub 25°C).

Nu folositi medicamentul dupa data expirarii.

Nu lasati medicamentul la indemana copiilor .

Acest lucru este foarte important.

Feriti medicamentul de caldura si lumina directa. CALPOL ® este marca inregistrata.
Producator: Glaxo Wellcome
CALPOL ® TREI PLUS, Suspensie pentru copii - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate