ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CEAI DE PLANTE MEDICINALE DOZE A 1 5 G < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Adjuvant in tratamentul simptomatic al unor afectiuni: uz intern - infectii gastro-intestinale, dispepsii, balonari abdominale, diaree (prin proprietatile astringente, antiseptice, antispastice), spasme pilorice, diskinezii biliare, astenii; uz extern - astenie, dureri reumatice, urticarie; se poate adauga in apa de gura.

Contraindicatii:
Nu are.

Reactii adverse:
Nu are.

Compozitie:
O doza contine: Menthae Piperita Folium - Frunze de menta - pulbere 1,5 g.

Actiune:
Pe baza observatiilor din medicina populara, produsul este folosit sub forma de infuzie in scop: carminativ, aromatizant, astringent, antispastic, coleretic-colagog, diuretic, tonic al sistemului nervos, analgezic, antiseptic. Efectele sunt atribuite uleiului volatil care contine mentol, mentone, alfa pinen, cineol, timol.

Mod de administrare:
Uz intern: 2 - 3 cani pe zi; ca antivomitiv se bea rece si cu inghitituri mici. Uz extern: pentru dureri reumatice se fac frictiuni pe locul dureros cu infuzie concentrata; pentru astenie se adauga apei de baie cu temperatura de 370C, 30 ml infuzie concentrata la 1 l de apa; baia dureaza 15 - 20 minute; pentru urticarie se fac tamponari cu infuzie concentrata diluata, 30 ml la 100 ml apa; pentru guturai se face inhalatie folosind infuzie concentrata fierbinte.

Mod de preparare:
Pentru uz intern - infuzie: doua doze la 250 ml de apa clocotita; se acopera si se lasa in repaus 5 - 10 minute. Pentru uz extern - infuzie concentrata: 25 doze la 1 litru de apa clocotita.

CEAI DE PLANTE MEDICINALE - DOZE A 1,5 G - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate