ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CEFOTAX PULBERE INJECTABILA < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Boli infectioase cu bacterii sensibile la Cefotax ca: infectii ale cailor respiratorii superioare si inferioare, infectii ale tractului genito-urinar (inclusiv gonoree), infectii intraabdominale (biliare, hepatice, infectii ale tractului gastro-intestinal, peritonite), infectii in sfera pelvina, infectii cutanate ale tesuturilor moi, arsuri, plagi infectate, infectii ale oaselor si articulatiilor, infectii ORL, buco-maxilo-faciale, infectii nosocomiale, infectii grave: septicemii, meningite, endocardite bacteriene, profilaxia infectiilor in chirurgia abdominala, toracica, ortopedica, imunitate deficitara (secundar terapiei imunodeprimante).

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la cefalosporine.

Precautii:
Pe perioada sarcinii: desi studiile efectuate nu au relevat efecte toxice asupra fatului sau malformatii, nu se recomanda administrarea Cefotax in cursul sarcinii, mai ales in primele 3 luni, decat daca exista indicatie stricta. Pacientii cu hipersensibilitate la penicilina pot prezenta de asemenea hipersensibilitate la Cefotax prin hipersensibilitate incrucisata. Functie renala alterata. Tratamentul cu doze mari de Cefotax poate cauza convulsii.

Reactii adverse:
Injectiile i.v. lente (3-5 min) nu au efecte adverse, dar injectarea rapida poate provoca flebite. Injectiile i.m. fara adaugare de lidocaina pot provoca durere locala. Reactii alergice precum reactii cutanate, eosinofilie, febra anafilactica, leucopenie tranzitorie, cresterea tranzitorie a nivelului seric de TGO si TGP. Poate sa apara, de asemenea, diaree (daca aceasta este severa se intrerupe imediat tratamentul si se utilizeaza vancomicina). Rar se poate produce soc anafilactic.
Nota: Pacientii in tratament cu Cefotax pot prezenta reactii fals pozitive ale glicozuriei, aceasta putand fi corect determinata prin folosirea metodelor enzimatice. Rareori se poate obtine un rezultat fals-pozitiv al testului Combs in timpul tratamentului cu Cefotax.

Compozitie:
Fiecare flacon contine 0,5 g sau 1 g cefotaxim echivalent la 0,524 g, respectiv 1,048 g cefotaxim sodiu.

Actiune:
Cefotax face parte din grupul cefalosporinelor si are efect bactericid. Este mai activ asupra bacililor gramnegativi decat alte antibiotice cunoscute din grupul cefalosporinelor sau penicilinelor, iar rezistenta bacteriana se dezvolta mai greu. Concentratiile inhibitorii microbiene sunt extrem de joase pentru majoritatea germenilor, avand o actiune foarte puternica la locul infectiei. Este un antibiotic de electie in monoterapie. Cefotaximul este partial legat de proteinele serice (pana la 50% din doza) si are o buna penetrare in tesuturi. Este eliminat in principal prin urina sub forma activa. Activitatea antibacteriana include germeni grampozitivi, gramnegativi si anaerobi, dintre care amintim: stafilococi, streptococi aerobi si anaerobi, Neisserii, Haemophilus influenzae, E. Coli, Klebsiella, Enterobacter, Proteus, Yersinii, Clostridii, Pseudomonas si Bacteriodes fragilis.

Administrare:
Daca nu exista o indicatie speciala a medicului, se recomanda urmatoarele doze: Adulti, adolescenti si copii a caror greutate corporala depaseste 50 kg, doza uzuala pentru administrare i.m. sau i.v. este 1 - 2 g la 12 ore. Pentru gonoree - injectii i.m. 1 g in doza unica. Profilactic in interventii chirurgicale: injectii i.m. sau i.v. - 1 g cu o jumatate de ora inaintea interventiei chirurgicale. Infectii necomplicate: injectii i.m. sau i.v. - 1 g la 12 ore. Infectii medii si severe: injectii i.m. sau i.v. 1 - 2 g la 6 ore. Infectii foarte grave ce pun viata in pericol: injectii i.m. sau i.v. - 2 g la 4 ore. Adulti cu functia renala alterata (clearance la creatinina 5 ml/ min.): 1/2 din doza normala. Doze uzuale pediatrice: Nou nascuti pana la 1 saptamana: injectii i.v. cu 50 mg/ kg corp la 12 ore. Nou nascuti pana la 4 saptamani: injectii i.v. cu 50 mg/kg corp la 8 ore. Sugari si copii pana la 50 kg greutate corporala: injectii i.m. sau i.v. cu 8 pana la 30 mg/kg corp la 4 ore sau 12 pana la 45 mg/kg corp la 6 ore. Doza maxima zilnica la sugari si copii nu trebuie sa depaseasca 12 g.
Este recomandat ca solutia sa se injecteze imediat dupa preparare. Solutia poate capata o coloratie galben pal fara a afecta eficacitatea antibioticului si poate fi utilizata in decursul a 24 ore daca este pastrata la o temperatura care sa nu depaseasca 200 C. Durata tratamentului, calea de administrare si intervalul intre administrari depinde de severitatea si raspunsul la tratament al infectiei.

CEFOTAX, PULBERE INJECTABILA - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate