ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CILOXAN < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente
Indicatii: Tratamentul infectiilor produse de microorganisme sensibile la ciprofloxacina. Ulcere corneene cu: Pseudomonas aeruginosa, Serratia marcescens*, Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus (Grupul Viridans)*.

Conjunctivite bacteriene cu: Haemophilus influenzae, Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Streptococcus pneumoniae.

Otita externa difuza însotita de reactie inflamatorie puternica si pusee acute ale otitei medii cronice (aparitia unei secretii mucopurulente prin timpanul perforat - situatie în care cel mai frecvent microorganism implicat este Pseudomonas aeruginosa), alte infectii ale urechii cu germeni sensibili. Tratamentul se va efectua sub supravegherea unui medic specialist ORL .

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la ciprofloxacina sau la oricare dintre componentii produsului. Hipersensibilitate la chinolone.

Precautii:
Atentie! Produsul este destinat exclusiv administrarii locale. Nu se injecteaza intraocular. La unii pacienti dupa administrare sistemica de chinolone s-au observat reactii severe de hipersensibilitate cu risc letal (soc anafilactic), care pot sa apara dupa prima doza . Unele reactii au fost însotite de colaps cardiovascular, pierderea constientei, furnicaturi, edem faringian sau facial, dispnee , urticarie si prurit . Numai câ tiva pacienti prezentasera în trecut reactii de hipersensibilitate . Reactiile anafilactice grave necesita tratament de urgenta cu adrenalina, masuri de resuscitare, inclusiv oxigenoterapie, administrare de lichide pe cale intravenoasa, antihistaminice, glucocorticoizi, amine presoare injectate intravenos, precum si monitorizare respiratorie, în functie de manifestarile clinice. Înainte de utilizarea oftalmica a solutiei Ciloxan, se vor îndeparta lentilele de contact . Administrarea auriculara a produsului necesita urmarirea atenta a pacientului pentru a putea stabili în timp util daca sunt necesare alte masuri terapeutice. Ca si în cazul altor preparate antimicrobiene, utilizarea prelungita a ciprofloxacinei poate duce la proliferarea organismelor rezistente, inclusiv fungi, la nivelul ochiului sau a conductului auditiv extern. În cazul în care apare o suprainfectie se va initia tratamentul adecvat. Tratamentul cu ciprofloxacina va fi întrerupt daca se constata aparitia rash- ului cutanat sau altor semne de hipersensibilitate . Sarcina si alaptare : Ciloxan trebuie folosit în timpul sarcinii numai daca beneficiul potential pentru mama justifica riscul potential pentru fat. Nu se stie daca ciprofloxacina administrata local se excreta în laptele matern. Este cunoscut ca ciprofloxacina administrata oral se excreta în lapte la sobolan. La om, dupa administrarea orala a unei doze unice de 500 mg, s-a evidentiat prezenta substantei în laptele matern. Ca urmare, se vor lua masuri de precautie în cazul în care ciprofloxacina este administrata la femei care alapteaza. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: Este necesara atentie în cazul eventualelor tulburari produse de afectiunea tratata sau de reactiile adverse ale produsului. Copii: Nu au fost stabilite siguranta si eficacitatea administrarii la copiii cu vârsta mai mica de un an.

Reactii adverse:
Cele mai frecvente reactii adverse datorate acestui medicament au fost senzatia de arsura locala sau disconfort. Alte reactii adverse remarcate la mai putin de 10% dintre pacienti au fost: aparitia unor cruste, cristale sau scuame la marginea pleoapei, senzatie de corp strain, prurit , hiperemie conjunctivala si un gust neplacut dupa instilarea oculara . Alte reactii adverse aparute la mai putin de 1% dintre pacienti sunt: pete corneene, keratopatie/keratita, reactii alergice, edem palpebral, lacrimare, fotofobie, infiltrat cornean, greata, scaderea acuitatii vizuale. Trebuie luate în considerare si reactiile de hipersensibilitate .

Compozitie:
Un ml solutie oftalmica/solutie auriculara contine clorhidrat de ciprofloxacina 3,5 mg (echivalent cu ciprofloxacina baza 3 mg) si excipienti: clorura de benzalconiu, acetat de sodiu, manitol, acid acetic 6N, edetat disodic, acid clorhidric concentrat si hidroxid de sodiu pentru corectarea pH - ului , apa purificata.

Administrare:
Ulcere corneene: instilatii în sacul conjunctival al ochiului afectat - câte 2 picaturi la 15 minute în primele 6 ore, apoi 2 picaturi la intervale de 30 de minute pentru timpul ramas din prima zi de tratament . În a doua zi de tratament se administreaza doua picaturi în sacul conjunctival al ochiului afectat la fiecare ora. Din a treia pâna în a paisprezecea zi, se administreaza doua picaturi în sacul conjunctival al ochiului afectat la intervale de patru ore. Tratamentul poate depasi 14 zile în cazul în care nu s-a produs reepitelizarea corneei. Conjunctivite bacteriene : una sau doua picaturi în sacul conjunctival la intervale de doua ore timp de doua zile si una sau doua picaturi la fiecare patru ore pentru urmatoarele cinci zile. Administrare auriculara. Se curata cu atentie conductul auditiv extern. Se recomanda ca în momentul administrarii, solutia sa fie la temperatura camerei sau a corpului pentru a evita stimularea vestibulara. Produsul se administreaza în conductul auditiv extern. Doza este de 3-4 picaturi de doua pâna la patru ori pe zi sau mai frecvent în functie de necesitate. Pacientul se va aseza în clinostatism, pe partea opusa urechii afectate si va ramâne în aceasta pozitie timp de 5-10 minute dupa administrare. În cazuri selectionate, dupa curatarea locala se poate insera în conductul auditiv de doua ori pe zi un tampon de vata impregnat cu Ciloxan solutie; tamponul poate ramâne în conductul auditiv pâna la urmatoarea administrare. În general durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 5-10 zile. În unele cazuri, tratamentul poate fi prelungit, daca flora locala este sensibila.

Ambalaj: Cutie x 1 flacon x 5ml ; (2 ani)

Firma producatoare: ALCON
CILOXAN - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate