ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CIMEDINE 200 < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente
Indicatii: Tratamentul ulcerului duodenal si gastric benign; esofagita de reflux; sindromul Zollinger-Ellison; profilaxia si tratamentul recidivelor ulceroase.

Contraindicatii:
Cimedine este contraindicata în hipersensibilitatea la cimetidina si în afectiuni hepatice . Utilizarea în sarcina si lactatie trebuie evitata, cu exceptia cazurilor deosebite.

Precautii:
Pacientii ce necesita tratament îndelungat trebuie urmariti periodic, clinic si biologic pentru depistarea eventualelor efecte secundare. Dozele trebuie reduse la pacientii cu tulburari ale functiei renale deoarece au loc acumulari ale substantei active. În cazul ulcerului peptic, înainte de începerea tratamentului, se recomanda examinari pentru excluderea malignitatii. Administrarea concomitenta de anticoagulante poate prelungi timpul de protrombine, recomandându-se urmarirea periodica a pacientului. La copii administrarea se face cu precautie, în doze limitate la 20-40 mg/kilocorp/zi.

Reactii adverse:
La unii pacienti au fost evidentiate modificari biochimice si morfologice reversibile hepatice , dureri musculare , diaree usoara si tranzitorie, eruptii cutanate . Ginecomastie medie, cresteri usoare ale creatininei plasmatice, stari confuzionale, nefrite interstitiale pot aparea mai ales la pacientii vârstnici sau grav bolnavi, sau în tratamentul de lunga durata. Acestea sunt reversibile la întreruperea tratamentului.

Actiune:
Cimedine inhiba competitiv actiunea histaminei la nivelul receptorilor H2 ai celulelor parietale. Cimedine nu este un agent anticolinergic, totusi inhiba atât secretia acida bazala, cât si cea stimulata. Reduce de asemenea secretia de pepsina. Se absoarbe rapid dupa administrarea orala. Perioada de înjumatatire este de aproximativ 2 ore, iar principala cale de eliminare este cea urinara.

Administrare:
n ulcerele duodenale doza recomandata pentru adulti este de 800 mg, seara, înainte de culcare, sau 400 mg în doua prize, dimineata si seara, sau 200 mg de 3 ori/zi (i 400 mg seara, înainte de culcare. Tratamentul trebuie urmat minim 4 saptamâni. În esofagita de reflux se recomanda 400 mg de 4 ori/zi, timp de 4-8 saptamâni. Doza trebuie individualizata în functie de raspuns si nu trebuie sa depaseasca 2400 mg/zi (pentru pacientii cu nivele foarte mari de secretie acida gastrica).

Ambalaj: Cutie x 5 blistere x 10 comprimate filmate (5 ani)

Firma producatoare: DAR AL DAWA
CIMEDINE 200 - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate