ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CITOMID FLACOANE INJECTABILE < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Vincristina este activa in diverse afectiuni neoplazice, cum ar fi leucemiile, limfoamele, sarcoamele si unele carcinoame. Datorita actiunii sale mielosupresive reduse, Vincristina este folosita pe scara larga in diverse combinatii chimioterapice in tratamentul limfoamelor hodgkiniene si nonhodgkiniene, sarcomul Ewing, rabdomiosarcomul embrionar, tumora Wilms, neuroblastom, precum si in tumori de san, creier, plaman.

Contraindicatii:
Sarcina, alaptare, formele demielinizante ale sindromului Charcot-Marie-Tooth.

Precautii:
Datorita constipatiei severe care poate sa apara la administrarea de Vincristina, se poate recomanda administrarea de laxative. Vincristina trebuie administrata cu precautie la pacientii varstnici si dozele trebuie reduse la pacientii cu insuficienta hepatica. Administrarea intratecala a Vincristinei este invariabil letala.

Reactii adverse:
Depresia medulara apare mai rar decat in tratamentul cu vinblastina, dar efectele neurologice si neuromusculare sunt mai severe si sunt cele care limiteaza dozele. Toxicitatea neurologica, in particular neuropatia periferica, este cea care limiteaza dozele; neuropatia senzitiva moderata este frecventa, dar nu impune intreruperea tratamentului. Pot sa apara manifestari mai serioase, cum ar fi parestezii, pierderea reflexelor tendinoase, ataxie, foot drop, slapping gait and muscle wasting. Apar frecvent durerile abdominale si constipatia. Nefropatia acuta urica este intalnita, iar alopecia reversibila este frecventa.

Actiune:
Este un antimitotic care blocheaza mitoza in metafaza, prin legarea de tubulina si inhiba astfel asamblarea microtubulilor.

Administrare:
Vincristina se administreaza intravenos si pentru a evita extravazarea, este de preferat administrarea directa, pe tubul de perfuzie al unei solutii de ser fiziologic. Dozele recomandate pentru copii sunt 1,5 - 2 mg/m2 suprafata corporala sau 50 microg/kg corp, o data pe saptamana. Dozele recomandate pentru adulti sunt: 1,4 mg/m2 suprafata corporala (maxim 2 mg/m2), sau 25-75 microg/kg corp, o data pe saptamana.

CITOMID, FLACOANE INJECTABILE - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate