ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CLAFORAN < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente
Indicatii: Infectii severe cauzate de germeni sensibili la cefotaxime: Infectii : ale tractului respirator inclusiv nas si gît; ale urechii; ale rinichilor si tractului urinar ; ale pielii si tesuturilor moi; ale oaselor si cartilajelor; ale organelor genitale inclusiv gonoreea;

ale regiunii abdominale. Septicemii, endocardite, meningite; pentru profilaxia preoperatorie la pacientii cu risc crescut de infectie si pentru profilaxia infectiilor la pacienti cu rezistenta scazuta.

Cefotaxime este în general eficient împotriva urmatorilor patogeni: staphylococci, streptococci aerobi si anaerobi, streptococcus pneumoniae, neisseria spp., haemophilus influenzae, escherichia coli , citrobacter spp., salmonella spp., klebsiella spp., enterobacter aerogenes, serratia spp., proteus spp.indol-pozitiv si indol-negativ, yersinia enterocolitica, clostridium spp. si bacteroides spp. Patogeni cu sensibilitatea variabila la cefotaxime: streptococcus faecalis, enterobacter cloacae, pseudomonas aeruginosa si bacteroides fragilis. Nu exista suficienta experienta clinica în cazul infectiilor cu salmonella typhi si paratyphi A si B. Cefotaxime nu este eficient contra lui treponema pallidum si clostridium difficile. Terapie combinata: în infectii severe ce pot periclita viata, combinatiile de Claforan cu aminoglicozide sunt indicate fara a mai astepta rezultatele testelor de sensibilitate . Cele doua preparate trebuie administrate separat.

Contraindicatii:
La pacientii cu sensibilitate la penicilina si beta-lactam exista posibilitatea sensibilitatii încrucisate. Functia renala va trebui monitorizata la pacientii tratati concomitent cu aminoglicozide. Nu se va administra în cursul sarcinii (mai ales în primele 3 luni) si nici în timpul alaptarii, decât cu indicatie stricta.

Reactii adverse:
La nivelul tabloului sanguin : trombocitopenie, eozinofilie, leucopenie. La nivelul ficatului: cresterea nivelului seric al enzimelor hepatice si al bilirubinei. La nivelul rinichilor: cresterea pasagera a creatininei si ureei serice. La nivelul tractului gastro-intestinal: greata, varsaturi, dureri abdominale, diaree . Reactii locale: iritatie inflamatorie si 1 luna sau durere persistand sau
reaparand dupa 3 luni, sau durere
asociata cu leziune tisulara
progresiva. Durerea somatogena
(organica) este durerea explicata
prin-tr-o cauza organica. Durerea
psihogena apare fara o patologie
organica asociata. Durerea somatica
poate fi nociceptiva (declansata
prin activarea fibrelor nervoase
senzitive. Cand sunt afectati
nervii somatici, durerea este
resimtita tipic, ca durere continua
sau ca presiune) sau neuropatica
(se produce prin disfunctionalitati
în sistemul nervos;
se crede
ca este declansata de procese
somatosenzitive aberante în
sistemul nervos periferic, în
sistemul nervos central sau în
ambele)")'>durere la locul injectarii. Alte reactii: reactii cutanate alergice ( urticarie , exantem ) si prurit .

Compozitie:
Fiecare fiola cu pulbere uscata contine 1,048 g cefotaxime sodium corespunzînd la 1,0 g cefotaxime

Actiune:
Antibiotic din clasa cefalosporinelor, cu actiune bactericida.

Administrare:
Depinde de severitatea infectiei, sensibilitatea patogenului si starea generala a pacientului. Rezistenta se dezvolta lent ca si în cazul penicilinei. Studiile in vitro efectuate asupra combinatiilor de Claforan cu aminoglicozide au relevat un efect sinergic sau aditiv. Dupa injectare se obtin concentratii înalte de Claforan depasind evident susceptibilitatea majoritatii patogenilor, în ser, tesuturi si fluidele organismului. Claforan este eliminat predominant prin rinichi, într-o forma antibacteriana activa. Altfel: adulti si copii peste 12 ani - cîte 1 fiola Claforan 1,0 la fiecare 12 ore. În infectii severe doza zilnica poate fi crescuta pîna la max.12 g. Daca doza zilnica este de 4 g, aceasta poate fi divizata în 2 doze egale, administrate la interval de 12 ore. Daca sunt necesare doze mai mari , intervalul dintre injectii sau perfuzii se va reduce la 8 sau 6 ore. Tratamentul gonoreei: o doza unica de 0,5 g Claforan intramuscular. Profilaxia preoperatorie a infectiilor: o doza de 1-2 g Caforan cu 30-60 min înainte de începerea operatiei. La pacientii cu functie renala deteriorata cu un clearance la creatinina de 5 ml /min sau mai mic doza de întretinere va fi redusa la jumatate din doza normala. Durata tratamentului: depinde de raspunsul pacientului. Tratamentul trebuie continuat înca cel putin 3 zile dupa ce temperatura a revenit la normal. Injectie intravenoasa: continutul unei fiole de Claforan 1,0 se va dizolva în cel putin 4ml apa pentru injectii; solutia se va injecta într-un interval de timp de 3-5 min. Perfuzie intravenoasa: pentru doze mai mari . Perfuzii de scurta durata: 2 g Claforan se vor dizolva în 40 ml apa pentru injectii sau într-una din solutiile perfuzabile uzuale si se va administra într-un interval de 50-60 min. Administrare intramusculara: 1 fiola de Claforan 1,0 se va dizolva în 4 ml apa pentru injectii; solutia se va injecta profund în muschiul gluteus .

Ambalaj: Cutie x 1 flac. pulb. + 1 fiola solv. x 4ml ; (2 ani)
Firma producatoare: LAB. ROUSSEL DIAMANT
CLAFORAN - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate