ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CLOBETASOL UNGUENT < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Unguentul cu propionat de clobetasol este recomandat in tratamentul de scurta durata al dermatozelor rezistente, ca de exemplu psoriazis (exceptand forma eritrodermica), eczeme rezistente la tratamentul pentru lichen plat, lupus eritematos cronic discoid si alte afectiuni ce nu raspund in mod corespunzator la tratamentul topic cu corticosteroizi mai putin activi.

Contraindicatii:
Acnee comuna si rozacee, dermatite periorale, infectii virale cutanate (herpes simplex, varicela), hipersensibilitate la acest preparat. Unguentul cu propionat de clobetasol nu este indicat in tratamentul infectiilor primare cutanate, determinate de fungi (de exemplu: candidoza, tinea) sau bacterii (de exemplu: impetigo), prurit perianal si genital. Este de asemenea contraindicat in dermatite si dermatoze la copii sub un an.

Precautii:
Tratamentul topic cu corticosteroizi, de lunga durata, trebuie evitat mai ales la sugari si copii, la care inhibitia corticosuprarenalei se poate produce precoce, chiar daca nu se utilizeaza pansamente ocluzive. Daca este folosit la copii sau in aplicatii pe tegumentul fetei, tratamentul trebuie limitat in timp la maximum 5 zile si nu se vor folosi tratamente ocluzive. Tegumentul fetei, mai mult decat alte zone ale corpului poate suferi modificari atrofice dupa un tratament topic prelungit cu corticosteroizi. Aceste considerente trebuie avute in vedere in tratamentul psoriazisului, lupusului eritematos cronic discoid si al eczemelor. Daca produsul este aplicat pe pleoape, trebuie impiedicata patrunderea sa in ochi, caci aceasta ar putea genera glaucom. Tratamentul topic cu unguentul cu propionat de clobetasol poate fi riscant in psoriazis datorita recaderilor, dezvoltarii tolerantei, riscului de aparitie a psoriazisului pustulos generalizat, dezvoltarii unei toxicitati locale sau sistematice datorita alterarii functiei de bariera a pielii. In sarcina: Administrarea produsului la gravide nu este suficient studiata in prezent.
Supradozare: Cea acuta este putin probabila. Cu toate acestea, in cazul unei supradozari cronice pot aparea simptomele hipercorticismului.

Reactii adverse:
Utilizarea prelungita sau pe suprafete cutanate extinse poate duce la o absorbtie sistematica suficienta pentru a produce simptomele caracteristice hipercorticismului si inhibitiei axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenal. In conditiile in care doza saptamanala este mai mica de 50 mg la adulti, inhibitia axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenal este tranzitorie, cu o revenire rapida la valorile normale imediat dupa intreruperea tratamentului. Folosirea pansamentelor ocluzive mareste absorbtia generala a corticosteroidului. La sugari, scutecul poate actiona ca pansament ocluziv. Tratamentele prelungite si intensive cu unguentul cu propionat de clobetasol in doze mari, pot determina tulburari trofice cutanate (subtieri, striati si dilatarea vaselor superficiale).

Actiune:
Propionatul de clobetasol este un corticosteroid pentru uz topic foarte activ cu actiune anti-inflamatoare, antialergica, antipruritica.

CLOBETASOL, UNGUENT - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate