ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CLORACEF 125 < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente
Indicatii: Infectii ale tractului respirator superior si inferior, infectii din sfera ORL, infectii ale tractului genito- urinar , ale pielii si tesuturilor moi, infectii osoase si articulare, infectii de tract biliar si intraabdominale.

Precautii:
Exista sensibilitate încrucisata între penicilina si cefalosporine, de aceea se recomanda precautii la administrarea cefalosporinelor la pacientii care au avut reactii anafilactice la penicilina. Cefalosporinele sunt excretate în laptele matern si raportul risc/beneficiu trebuie apreciat corect în cazul administrarii la femeile care alapteaza. În timpul tratamentului se evita consumul bauturilor alcoolice. La pacientii diabetici pot aparea reactii fals pozitive la testul glucozei urinare .

Reactii adverse:
Ca si în cazul celorlaltor cefalosporine, majoritatea reactiilor secundare sunt legate de tractul gastrointestinal si au intensitate medie: greata, voma, diaree , senzatie de sete. Mai pot aparea oboseala , senzatie de slabiciune si pierdere în greutate.

Compozitie:
Cloracef contine cefaclor, o cefalosporina de generatia a II-a, antibiotic deosebit de activ împotriva germenilor grampozitivi (coci - Staphylococcus aureus, chiar tulpinile secretante de penicilinaza, Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae, bacili - Clostridium perfringens si bacilul difteric), Escherichia coli , Klebsiella, Proteus mirabilis, Enterobacter, Serratia, Proteus indol pozitiv, H. influenzae, N. meningitidis, N. gonorrhoeae, anaerobi.

Actiune:
Cloracef actioneaza prin legarea de proteinele receptoare specifice din membrana citoplasmatica bacteriana , împiedicând formarea legaturilor transversale la nivelul polimerului peptidoglicanic din structura peretelui bacterian , afectând astfel consistenta si rigiditatea acestuia. Cloracef este stabil în acidul clorhidric din stomac, fiind activ pe cale orala. Are un timp de înjumatatire lung, administrându-se obisnuit în 3 prize pe zi. Administrarea la intervale mai scurte - 6 ore - permite mentinerea permanenta a unei concentratii superioare concentratiei minime inhibitorii (CMI). Cloracef difuzeaza larg în lichidele si tesuturile organismului, realizând concentratii terapeutice în sinoviala, lichidele pleural, pericardic, peritoneal, bila, sputa si urina . De asemenea, are o distributie buna în os, miocard, piele si tesuturile moi, vezica biliara .

Administrare:
Adulti: 250 mg la 8 ore, iar în cazurile severe 500 mg la 8 ore. Copii: 20 mg/kg/zi divizate în 3 doze. În infectii severe, otita medie si infectii cu organisme mai putin sensibile 40 mg/kg/zi. În otita medie si faringita , doza totala zilnica poate fi administrata în doua prize, la 12 ore.

Doza: 125mg/5ml
Ambalaj: Cutie x 1 flac. cu pulb. pt. 75ml susp.+ lingurita dozatoare; (2 ani);(14 zile dupa preparare)
Firma producatoare: DAR AL DAWA
CLORACEF 125 - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate