ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CONCOR 10 CONCOR 10 COMPRIMATE FILMATE < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Hipertensiune, angina pectorala, insuficienta cardiaca congestiva.

Contraindicatii:
Insuficienta cardiaca decompensata; bloc AV de gradul II sau III, boala de nod sinusal; astm bronsic; bradicardie < 50/min; hipotensiune marcata; soc cardiogen; stadii avansate ale tulburarilor circulatorii periferice. Nota - se va administra cu atentie in: acidoza metabolica (ex. in caz de post prelungit); diabet zaharat; in feocromocitom se va administra numai dupa un tratament cu -blocante.

Reactii adverse:
Greata, diaree, constipatie; oboseala; agravarea insuficientei cardiace in anumite conditii, bradicardie, bloc cardiac; scaderea tensiunii arteriale; spasm bronsic; furnicaturi si senzatie de rece la nivelul membrelor, agravarea tulburarilor circulatorii periferice; scaderea fluxului lacrimal (atentie! purtatorii de lentile de contact); reactii cutanate; crampe musculare (systremma), slabiciune musculara; tulburari de somn (somn agitat si cosmaruri); halucinatii; psihoze depresive; dezechilibrul starii de prediabet sau de diabet metabolic (simptomatologie mascata); rar, tulburari de dinamica sexuala. Mai pot aparea la inceputul tratamentului - ameteli, cefalei usoare, transpiratii. Scaderea tolerantei la glucoza mai ales la diabeticii varstnici.

Compozitie:
1 tableta contine 5 mg/10 mg de bisoprolol fumarat (2:1)

Administrare:
Regula - Tratamentul cu Concor se face pe o perioada lunga. Doza medie este de 1 tableta de 10 mg/zi sau 1 x 2 tablete de 5 mg/zi. in cazuri mai putin severe - 5 mg/zi. Daca este nevoie, doza poate fi crescuta la 1 x 2 tablete de 5 mg/zi sau 1 tableta de 10 mg/zi. in cazuri izolate doza poate fi crescuta la 1 x 2 tablete de 10 mg/zi. in insuficienta renala si hepatica severa este nevoie de maximum o tableta de 10 mg. A nu se opri brusc administrarea de Concor. Tablete se vor lua intregi, cu putin lichid, pe cat posibil dimineata pe nemancate sau in timpul micului dejun.

CONCOR 10, CONCOR 10, COMPRIMATE FILMATE - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate