ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

COPIRIN COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Copirin are o actiune analgezica rapida in migrene, cefalee, nevralgii, mialgii, sinuzite, dureri dentare si dupa extractii dentare, dismenoree, dureri musculare si entorse. Produce de asemenea, diminuarea temporara a durerilor moderate din artrite si reumatism. Recomandat in starile febrile (in boli infectioase, stari gripale) pentru scaderea febrei si inlaturarea disconfortului care insoteste sindromul febril.

Contraindicatii:
Produsul este contraindicat persoanelor cu alergie la salicilati si mai ales la antiinflamatoare nesteroidiene, la cei cu insuficienta hepatica, in cazul ulcerului gastroduodenal evolutiv, gastrite, in bolile hemoragice si risc de hemoragii. Nu se administreaza copiilor sub 15 ani. Nu se administreaza femeilor insarcinate peste luna a VI-a, si mamelor care alapteaza. Cafeina din compozitia produsului face ca acesta sa fie contraindicat pacientilor cu aritmii cardiace, cardiopatii ischemice, hiperexcitabilitate nervoasa, insomnie.

Precautii:
Legate de acidul acetilsalicilic: Produsul este contraindicat pacientilor cu guta. De asemenea trebuie utilizat cu precautie in caz de: antecedente de ulcer gastric sau duodenal sau hemoragie digestiva, insuficienta renala, astm - crizele de astm apar mai ales la cei cu alergie la antiinflamatoare nesteroidiene sau la aspirina. in acest caz medicamentul este contraindicat; metroragie sau menoragie, in cazul utilizarii de sterilet. Tinand cont de efectul antiagregant plachetar al acidului acetilsalicilic, ce aparea chiar la doze foarte mici si dureaza cateva zile, pacientii trebuie preveniti de riscurile hemoragice ce pot surveni in cazul actului chirurgical, chiar minor (extractie dentara). Legate de cafeina: Datorita aparitiei insomniei, nu este recomandat adminstrarea produsului seara.
Sportivii vor fi atentionati datorita principiului activ ce poate induce o reactie pozitiva la controalele anti-dopping.
Sarcina si alaptare:
- Sarcina: Produsul este contraindicat in timpul sarcinii si al alaptarii. Nu a fost evidentiat nici un efect teratogen al acidului acetilsalicilic in timpul primului trimestru de sarcina. Un tratament pe baza de acid acetilsalicilic in timpul celor doua trimestre de sarcina nu ridica probleme. in cursul celui de-al treilea trimestru de sarcina, produsul poate expune foetusul la o toxicitate renala si cardiopulmonara. Administrarea acidului acetilsalicilic in timpul ultimului trimestru de sarcina este contraindicata.
- Alaptare: Produsul este contraindicat in prize repetate - concentratiile ridicate de salicilati in lapte pot conduce la un risc toxic pentru nou-nascut.
Efecte asupra indemanarii de a conduce masina sau de a manipula utilaje: Nu s-au constatat efecte negative asupra indemanarii de a conduce masina sau de a manipula utilaje.

Reactii adverse:
Principalele reactii adverse posibile sunt datorate in principal acidului acetilsalicilic.
Aparat digestiv: Produce iritatia mucoasei gastrice cu pirozis, gastralgii, greturi, vome, hemoragii digestive, stimularea secretiei de acid clorhidric si scaderea mucusului. Nu produce ulcer gastric, dar favorizeaza aparitia acestuia la bolnavii cu teren ulceros. Cafeina din compozitie poate contribui la cresterea riscului aparitiei acestui efect.
Sange: Produce hipocoagulare (cresterea timpului de sangerare), cu favorizarea hemoragiilor (epistaxis, gingivoragie, purpura), prin doua mecanisme: actiune antiagreganta plachetara, care se manifesta la doze terapeutice si actiune hipotrombinizanta, care poate aparea la doze mari. De asemenea, produce hemoliza la pacientii cu deficit de G-6-PD. Poate produce risc hemoragic in cazul interventiilor chirurgicale. Actiunea asupra sangelui persista 4 pana la 8 zile de la intreruperea tratamentului.
Aparat circulator: Produce retentie clorurata si usoara hipertensiune arteriala. La doze toxice poate surveni deprimarea cardiaca, vasodilatatia periferica.
Aparat respirator: Acidul acetil-salicilic agraveaza astmul bronsic mai ales la bolnavii cu polipi nazali sau sinuzita cronica.
Sistemul nervos central: Produsul poate produce euforie, tulburari de echilibru, diminuarea acuitatii auditive, zgomote in urechi, reversibile la oprirea tratamentului. Salicilatii au fost suspectati a creste frecventa sindromului Reye la copii sub 12 ani suferind de boli febrile, indeosebi varicela si gripa. Manifestari alergice: Eruptii cutanate, cel mai frecvent urticarie, edem Quincke, crize de astm ce apar relativ frecvent mai ales la cei cu teren alergic. Un fenomen relativ rar este reactia anafilactica - mergand pana la asfixie sau colaps - de patogenie nealergica. Acest tip de reactie adversa impune multa prudenta, din cauza gravitatii sale si caracterului incrucisat pentru toate antiinflamatoriile nesteroidiene.
Alte reactii adverse: Hepatita asimptomatica, mai ales la bolnavii cu lupus eritematos si poliartrita reumatoida. Dureri abdominale. Acidul acetilsalicilic inhiba contractiile uterine. Acest efect, util in dismenoree sau pentru evitarea nasterii premature, poate aparea ca nedorit pentru nasterea normala.

Compozitie:
Un comprimat contine acid acetilsalicilic 400 mg si cafeina anhidra 32 mg si excipienti: amidon de porumb, lactoza, stearat de magneziu, talc, dioxid de siliciu coloidal.

Administrare:
Trebuie administrat permanent pentru a evita cresterea febrei sau a durerii. Intervalul intre doze trebuie sa fie cel putin 4 ore. Comprimatele se vor administra dupa mese si/sau dupa prealabila lor dispersare in apa. Datorita prezentei cafeinei este recomandat ca acest medicament sa nu fie administrat seara.
Adulti: 1 - 2 comprimate o data, repetand administrarea daca este nevoie la 4 - 6 ore, fara a depasi 10 comprimate pe zi.
Copii 6 - 12 ani: 1/2 din doza adultului, repetand administrarea daca este nevoie la 4 - 6 ore, fara a depasi 5 comprimate pe zi.









COPIRIN, COMPRIMATE - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate