ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CORDIL COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente
Indicatii: Profilaxia si tratamentul de lunga durata al anginei pectorale.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate sau idiosincrazie la nitrati sau nitriti. Anemie severa, hemoragii cerebrale, glaucom, primele trei luni de sarcina.

Precautii:
Se impun precautii la pacientii cu traumatisme craniene sau hipotensiune ortostatica. Prudenta în timpul sarcinii si alaptarii, în cazuri de hipotiroidism . Folosirea îndelungata poate dezvolta toleranta la nitrati . Întreruperea medicatiei pentru o saptamâna sau mai mult, urmata de reluarea ei, poate restabili eficienta.

Reactii adverse:
Poate aparea vasodilatatie cutanata cu roseata . Medicamentul poate provoca cefalee în primele zile de tratament, care de obicei dispare la continuarea terapiei. Scaderea dozelor si folosirea analgezicelor favorizeaza diminuarea cefaleei. Ocazional, pot aparea ameteli însotite de palpitatii , vertij, slabiciune cât si alte semne de ischemie cerebrala datorate hipotensiunii ortostatice. S-au semnalat în unele cazuri si dermatite exfoliative sau dermatite medicamentoase.

Compozitie:
Cordil 10 - un comprimat contine 10 mg izosorbid dinitrat. Cordil 20 - un comprimat contine 20 mg izosorbid dinitrat. Cordil 40 SR - un comprimat contine 40 mg izosorbid dinitrat, cu actiune prelungita.

Actiune:
Nitrat organic care prin vasodilatatie corona - riana si periferica reduce presiunea sâ ngelui si micsoreaza încarcarea cordului drept. La pacientii cu insuficienta cardiaca congestiva, izosorbidul dinitrat diminueaza tonicitatea venelor, scade tensiunea ventriculara si reduce congestia pulmonara. Reduce în mod semnifi-cativ numarul, durata si gravitatea crizelor anginoase.

Administrare:
Tratamentul trebuie individualizat în functie de reactivarea si reactivitatea pacientului. În general, se administreaza astfel: Cordil 10 si 20: 30 - 120 mg/zi în 2 - 4 prize. Cordil 40 SR: Doza medie este de 1 comprimat la 12 ore. Comprimatele nu vor fi sfarâmate. La nevoie doza zilnica poate fi crescuta pâna la 240 mg/zi. Se recomanda administrarea comprimatelor cu cel putin o ora înainte de masa.

Producator: Armedica S.A. Târgu - Mures în colaborare cu Dexon Ltd.
CORDIL, comprimate - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate