ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

COZAAR COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Cozaar este indicat in tratamentul hipertensiunii arteriale

Contraindicatii:
Cozaar este contraindicat la pacientii cu hipersen-sibilitate la oricare dintre componentele acestui produs.

Precautii:
La pacientii cu depletie a volumului intravascular (de exemplu cei tratati cu doze mari de diuretice), este posibil sa apara o hipotensiune simptomatica. Aceste situatii vor fi corectate inainte de administrarea Cozaar sau se va administra o doza de atac mai mica (vezi Posologie si Mod de administrare).
La pacientii cu antecedente de afectare hepatica trebuie administrata o doza mai mica, deoarece la cirotici, datele farmacocinetice demonstreaza cresterea semnificativa a concentratiilor plasmatice de lozartan .
La pacientii cu stenoza bilaterala de artera renala sau cu stenoza acestei artere pe rinichi unic, administrarea altor medicamente care afecteaza sistemul renina-angiotensina poate determina cresterea ureei plasmatice si a creatininei serice. Desi nu s-a confirmat, aceasta crestere poate aparea la folosirea antagonistilor receptorilor angiotensinei II. Uz pediatric: Siguranta si eficacitatea la copii nu a fost stabilita.
Administrarea la varstnici: in studiile clinice nu s-au raportat diferente legate de varsta in ceea ce priveste eficacitatea sau siguranta lozartan.
Sarcina si alaptare:
-Sarcina: Administrarea in cursul trimestrelor doi si trei de sarcina a unor medicamente care actioneaza direct asupra sistemului renina-angiotensina, poate provoca leziuni sau chiar moartea fetusului in dezvoltare. Cand se diagnosticheaza sarcina, Cozaar trebuie intrerupt cat mai repede posibil. Desi nu exista o experienta a administrarii Cozaar la femeile insarcinate, studiile pe animale tratate cu lozartan potasic au demonstrat afectarea si moartea fetala si neonatala, datorate probabil unei actiuni mediate farmacologic asupra sistemului renina-angiotensina. La om, perfuzia renala fetala incepe din trimestrul al II-lea de sarcina si este dependenta de dezvoltarea sistemului renina-angio-tensina; astfel, riscul fetal creste daca administram Cozaar in timpul trimestrelor II si III de sarcina.
- Mame care alapteaza: Nu se stie daca lozartan se excreta in laptele uman. Deoarece multe medica-mente sunt excretate in laptele uman si datorita riscului de aparitie a reactiilor adverse la copilul alaptat, trebuie luata decizia fie de a intrerupe alaptarea, fie de a continua administrarea medicamentului, luand in considerare importanta medicamentului pentru mama.

Reactii adverse:
Cozaar a fost in general bine tolerat; reactiile adverse au fost de obicei moderate si tranzitorii si nu au necesitat intreruperea tratamentului. Incidenta globala a reactiilor adverse raportate pentru Cozaar a fost comparabila cu cea pentru placebo. in studii clinice controlate efectuate pentru hipertensiunea esentiala, singura reactie adversa raportata datorata administrarii de Cozaar, a fost vertijul, care a aparut cu o incidenta mai mare (la 1% sau mai mult) decat la pacientii la care s-a administrat placebo. in plus, ma-nifestarile ortostatice legate de doza au fost observate la mai putin de 1% din pacienti. Rareori a fost raportat rash, desi incidenta lui in studii clinice controlate a fost mai scazuta decat pentru placebo. Urmatoarele reactii adverse au fost raportate dupa lansarea medicamentului pe piata: Hipersensibilitate: La pacientii tratati cu lozartan s-au inregistrat rare cazuri de angioedem (tumefactia fetei, buzelor si/sau limbii). Constatari ale testelor de laborator: in studii clinice controlate, rareori au fost asociate cu administrarea Cozaar modificari importante din punct de vedere clinic ale parametrilor standard de laborator. Hiperpotasemia (potasiul seric mai mare de 5,5 mEq/l) a aparut la 1,5% dintre pacienti, dar in aceste studii nu a fost necesara intreruperea tratamentului cu lozartan. Cresteri ale GPT serice au aparut rareori si s-au rezolvat in mod obisnuit prin intreruperea tratamentului.

Administrare:
Doza uzuala de atac si de intretinere este de 50 mg o data pe zi pentru majoritatea pacientilor. Efectul antihipertensiv maxim este atins dupa 3-6 saptamani de la initierea terapiei. La unii pacienti se poate obtine un beneficiu suplimentar prin administrarea unei doze de 100 mg o data pe zi. Pentru pacientii cu depletie a volumului intravascular (de exemplu cei tratati cu doze mari de diuretice), se recomanda ca la initierea tratamentului doza sa fie 25 mg o data pe zi . La pacientii varstnici sau la cei cu afectare renala (inclusiv cei supusi dializei) nu este necesara ajustarea dozei initiale. in cazul pacientilor cu antecedente de afectare hepatica se recomanda administrarea unei doze reduse . Cozaar poate fi administrat concomitent cu alte medicamente antihipertensive. Cozaar poate fi administrat cu sau fara alimente.









COZAAR, COMPRIMATE - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate