ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CURIOSIN SOLUTIE < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente
Indicatii: Vindecare intarziata, rani infectate , ulcus cruris, decubitus, pentru tratamentul local al fistulelor, ca parte a unei terapii complexe si pentru accelerarea vindecarii normale a ranilor.

Substanta activa: 20,5 mg de hyaluronat de zinc in solutie vascoasa (10 ml ). Ingredienti inactivi: sorbat de potasiu , sorbit.

Actiune terapeutica: Acidul hyaluronic este un mucopolizaharid de tip polimer, fiind un element natural important al substantei extra si intracelulare. Proprietatile sale fizico-chimice permit interactiuni cu alte molecule (proteine, apa etc.), ceea ce este de o mare importanta pentru procesele biologice specifice. Acidul hyaluronic este cel mai important component al pielii, unde se gaseste in concentratie de 55%. Datorita proprietatii hidrofile exceptionale, el formeaza o dispersie matrix cu moleculele de apa, jucand un rol important in tonusul si elasticitatea pielii. Acidul hyaluronic creste migratia fibroblastilor.

Concentratia locala de acid hyaluronic creste in timpul regenerarii celulare, creand conditii optime pentru activarea, migrarea si proliferarea celulelor, participand la regenerarea tesuturilor. Datorita proprietatilor sale angiogenice, el amelioreaza microcirculatia . In procesele patogenice, din cauza dereglarii balantei, concentratia acidului hyaluronic in tesuturi scade. In consecinta, procesul de refacere si proliferare celulara incetineste. Acest proces poate fi revers prin administrarea locala de acid hyaluronic si poate incepe vindecarea pe cale naturala a ranii. In solutia de Curiosin, acidul hyaluronic este sub forma de zinc hyaluronat care are, de asemenea, efect antiseptic , contrar hyaluronatului de sodiu .

Contraindicatii: Sensibilitate la unul din ingredientii continuti de preparat.

Mod de administrare: Dupa curatarea suprafetei ranii cu apa oxigenata 3% sau cu ser fiziologic, se aplica solutia de Curiosin direct pe zona afectata a corpului, in cantitatea necesara umezirii suprafetei de tratat sau se poate pune pe rana un tifon impregnat in solutie de Curiosin. Se va inlocui tifonul o data sau de 2 ori pe zi.

Efecte secundare: La inceputul tratamentului, poate aparea o usoara senzatie de usturime, dar foarte rar, care cedeaza gradat, in timpul tratamentului.

Interactiuni: Nu sunt cunoscute.

Precautii: Conditii de pastrare: intre 15 - 30 grade Celsius. Dupa deschiderea ambalajului, se va tine preparatul intre 15 - 30 grade Celsius; nu poate fi utilizat mai mult de 4 saptamani.

Forma de prezentare: Sticla de plastic cu 10 ml solutie.
Producator: Richter Gedeon








CURIOSIN, solutie - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate