ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CIMETIDINA < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente
COMPOZITIE:
Capsule operculate continand 200mg cimetidina.


ACTIUNE TERAPEUTICA:
Cimetidina apartine clasei de agenti farmacologici care inhiba actiunea histaminei la nivelul receptorilor histaminici H2. Cimetidina inhiba secretia acidului gastric bazala sau stimulata si diminueaza producerea de pepsina.

INDICATII:
Cimetidina este indicata in tratamentul afectiunilor care necesita in special o reducere a secretiilor de acid gastric, ulceratii ale mucoasei gastroduodenale, ulcer duodenal , ulcer gastric benign, ulcer recidivant, ulcer peptic post -chirurgical, ulcere medicamentoase, stomac iritabil prin hiperaciditate, esofagite, hemoragii rezultate din ulceratii sau eroziuni esofagiene, gastrice sau duodenale, prevenirea hemoragiilor digestive inalte la bolnavii cu mare risc, sindromul Zollinger-Ellison.

REACTII ADVERSE:
S-au observat in cursul tratamentului cateva tulburari usoare tranzitorii ca diaree , dureri musculare , eruptii cutanate . Pe plan biologic cativa pacienti au prezentat o ridicare a nivelului transaminazelor serice, a creatininei. Dureri pectorale la pacientii varstnici sau la bolnavii in stare grava, stari confuzionale, obnubilare care dispar in 24 de ore dupa oprirea tratamentului, cazuri rare de hepatita , de pancreatite, nefrite interstitiale, complet reversibile la incetarea tratamentului, agranulocitoza, foarte rare cazuri de anemie aplastica.

CONTRAINDICATII:
Nu sunt semnalate.

MOD DE ADMINISTRARE:
Adulti: Cimetidina poate fi administrata pe cale orala, prin injectii intravenoase lente sau prin perfuzii intravenoase lente, doza zilnica pe cale orala sau parenterala este de 2g. Pe cale orala pentru tratamentul ulcerului duodenal gastric benign, peptic, post -chirurgical medicamentos, ulcer recidivant, doza obisnuita pe zi este de 0,8-1g
Copii: Doza este de 13-30mg/kg/in 24 ore administrata in patru prize pe cale orala sau intravenoasa.

PREZENTARE:
In flacon etichetat din polistiren sau sticla trasa, cu dop din polietilena, continand 30 capsule, introdus in cutie plianta din carton. Etichetele si cutiile pliante din carton sunt inscriptionate conform prevederilor din Specificatia Tehnica a produsului. Produsul se mai poate ambala cate 500 capsule in borcane de sticla sau polistiren inchise cu capac si etichetate.

PRODUCATOR:
ARENA GROUP S.A. Bucuresti-ROMANIA

Cimetidina - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate