ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

D T COQ SUSPENSIE INJECTABILA < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Este indicat pentru prevenirea combinata a difteriei, tetanosului si tusei convulsive.

Contraindicatii:
Encefalopatie progresiva cu sau fara convulsii. Oprirea vaccinarii este indicata la subiectii care manifesta o reactie serioasa in cele 48 ore care urmeaza injectiei: febra (40C), plans encefalitic, convulsii, soc.

Precautii:
Existenta in antecedente a convulsiilor neasociate unei vaccinari anterioare nu contraindica vaccinarea pentru tusea convulsiva la pacientii ce nu sufera de encefalopatie progresiva. Astfel de pacienti pot beneficia profilactic si temporar de un tratament anticonvulsivant si/sau un antipiretic. Daca exista incertitudini, nu ezitati sa cereti sfatul medicului.

Reactii adverse:
Durere, eritem sau nodul la locul injectarii. Febra (38C - 39C) cu durata de 24 - 48 ore.
Rar, febra (40C), sindrom de plans encefalitic, convulsii, encefalopatie sau soc (1 caz la 100 000 vaccinari). Aceste simptome dispar spontan dar contraindica alte vaccinari impotriva tusei convulsive. Convulsiile si celelalte tulburari neurologice sunt mult mai frecvente in cursul bolii (tuse convulsiva) decat dupa vaccinare. Anatoxina difterica poate fi foarte rar raspunzatoare de febra si reactii sistemice care sunt explicate printr-un mecanism alergic si necesita utilizarea unor doze reduse (1/10) de anatoxina (Imovax DT Adult) pentru injectiile urmatoare.

Compozitie:
O singura doza de vaccin liofilizat contine ingrediente active: anatoxina difterica purificata - o doza vaccinanta, bordetella pertussis > 4 U.I. Excipienti: hidroxid de aluminiu (exprimat ca Aluminiu) 1,25 mg, solutie de clorura de sodiu 0,9% q.s. 0,5 ml. Conservant: mercurothiolat de sodiu 0,05 mg.

Administrare:
Primovaccinarea - 3 injectii a cate 0,5 ml la 1-2 luni interval.
Rapel - o injectie la 1 an dupa primovaccinare.
Calea de administrare recomandata este intramuscular, dar se poate administra si subcutanat. A se agita bine inainte de utilizare, pana la obtinerea unei suspensii omogene.

D.T. COQ, SUSPENSIE INJECTABILA - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate